Erdoğan'dan yeni hükümet mesajı

Erdoğan'dan yeni hükümet mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi iftar programında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi iftar programında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün Türkiye'nin geçmişini tartışan değil, mevcut sorunların çözümü ve geleceğin inşası konusunda irade ortaya koyacak bir koalisyon hükümetine ihtiyaç var" dedi.

İşte Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları:

''EZANIN TEKRARI 7 KEZ OKUNMUŞTUR''

"1933 yılında dini eğitim kurumlarıyla kapatılan bu okulumuz, yaklaşık 60 yıl sonra 1992 yılında ihya edildi. Dini anlayış da adeta gömlek gibi milletimize giydirilmeye çalışıldı. Ezanın aslına döndürülmesi, imam hatip okullarının açılması ve ilahiyat fakültelerinin yaygınlaştırılmasında milletin talebi ve ısrarı vardır. Ezanın Türkçe’den aslına çevrildiğinde milletin yaşadığı sevinçten bahsetmiştim.  Bir şehrimizde ezanın tekrarı 7 kez tekrar okunmuştur.

''KAPI KAPI DOLAŞIP YARDIM TOPLADILAR''

İmam Hatip okullarının kurulmasının önü açıldığında Anadolu’da aksakallı mübarek insanlar kapı kapı dolaşıp yardım topladılar. Geçen gün de bir yerde söyledim: İmam hatip lisesi tabelasının altından geçmek bile çok şey kazandırıyor. Bu okullara ihtiyacımız var.
Son olarak meclis başkanlık divanının oluşumunu takip ettik.

''TEMENNİM HÜKÜMETİN BİR AN ÖNCE KURULMASI''

Koalisyon görüşmelerinin olgunlaşmaya başladığını gördük. Dün Sayın Davutoğlu’na şimdiden hükümet görüşmeleri konusunda başarılar diliyorum.

Bugün Türkiye'nin geçmişini tartışan değil, mevcut sorunların çözümü ve geleceğin inşası konusunda irade ortaya koyacak bir koalisyon hükümetine ihtiyaç var. Böyle bir uzlaşma sağlanamadığında çözüm mercii yine millettir.

"YAPTIĞIM HER ŞEY ANAYASA'YA UYGUNDUR"

Cumhurbaşkanlığı görevini üstlendiğim günden beri yaptığım her şey anayasaya ve milletime olan taahhütlerime uygundur. Şahsımla ve Cumhurbaşkanlığı makamıyla ilgili ortaya atılan iddialar, iftiradan, yalandan ve yanlıştan ibarettir. Cumhurbaşkanı olarak hukukun dışına çıkan en küçük bir tasarrufum, en küçük bir adımım, en küçük bir girişimim olmadı, olmayacak.

Ortaya atılan iddiaların bir kısmı Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nı halkın seçmesiyle birlikte yeni dönemin başladığını anlayamayanlardır. Sürekli akıl ve yalanlar ile kendilerince algı operasyonu yapıyorlar, ne yaparlarsa boş.

"EĞİTİMİN HİÇBİR KADEMESİNİ BOŞ BIRAKMAYACAĞIZ"

Bugün Millet Camii’nde milletin namaz kılması anlamlıydı. Millet tıklım tıklım bir araya geldi. Milletimize hizmet yolundan kimse alıkoyamayacak. Bu yolda yürümeye devam edeceğiz.

Temel çürürse üzerindeki hiçbir şey kalmaz. Eğitim de bizim için böyledir. Eğitimde gerilemeye izin vermeyeceğiz. Yüksek lisans ve doktorasına kadar eğitimin hiçbir kademesini boş bırakmayacağız."