Erdoğan'ın ''altın tahtı'' olay oldu !

Erdoğan'ın ''altın tahtı'' olay oldu !

Altın varaklı hilalli taht, iki gündür gündemin üst sıralarındaki yerini koruyor..

Almanya Başbakanı Merkel ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın basın toplantısının ardından sosyal medya ve Alman basını “altın varaklı hilalli tahta” odaklandı.

Yıldız Sarayı’nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan ikili, AB ile müzakereler ve Avrupa’da devam eden göçmen krizi konularında açıklamalarda bulundu.

Ancak, önemli konular konuşulsa da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın altın tahtı toplantıya ve Türkiye gündemine damgasını vurdu.

Merkel ile Erdoğan’ın İstanbul’daki Mabeyn Köşkü’nde “altın varaklı” koltukta oturduğunu gösteren fotoğraf Alman basınında genişçe kullanıldı. “Bundesregierung/Guido Bergmann/dpa” imzalı fotoğrafa hemen tüm basın geniş yer verirken, Bild Gazetesi, “Erdoğan artık ülkeyi elinde tutamıyor, tek kozu göçmenler” yorumunu yaptı.

ALTIN İŞLEMELİ KOLTUKLAR

Bild Gazetesi, Alman Hükümet yetkilileri tarafından çekilen ve “altın varaklı koltuklarda” oturan Merkel- Erdoğan fotoğrafını kocaman kullandı.

Bild Gazetesi, şu ana kadar Türkiye’den AB’ye 455 bin göçmen geldiğini belirtirken, bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinin daha güçlü olduğunu yazdı.

Bu koltuklarda çekilen fotoğraflar Merkel’e, “Sen saraya gelmezsen, ben sarayı buraya getiririm” görüntüsü verme amaçlı olduğu sanılıyor.

ERDOĞAN, HİÇ BU KADAR ZAYIF OLMADI

“Erdoğan hiç bu kadar zayıf olmamıştı. Her ne kadar ülkesini artık elinde tutamasa da, bu konuda bir şeyler yapması gerekiyor. Suruç ve Ankara saldırıları halen aydınlatılamadı.”

“Ayrıca geçtiğimiz haftalarda 120 Türk güvenlik görevlisi ile 350 PKK’lı saldırılarda öldü. Muhalefetten gelen bilgilere göre, Türk hükümeti, Güneydoğu’daki 17 kentte kontrolü kaybetti.”

SARAYDA IŞİD’LE PAKT KURULDU

Türkiye’nin en büyük endişesinin Akdeniz’e uzanan bir Kürt koridoru olacağı belirtilirken Alman Yeşiller Partisi, Dış Politika Sözcüsü Omid Nouripour, “Türkiye’deki başkanlık sarayında, IŞİD’le pakt kurulduğu düşüncesi hep akıllardı. Cihadcıların desteklenmesine son verilmeli. Türkiye’siz Suriye’de barış olamaz. Suriye’de barış olmazsa, Avrupa’da da olamaz, Almanya’da da olamaz. O zaman daha çok mülteci almamız gerekir” dedi.