Erdoğan'ın şikayetinden vazgeçmediği tek dava

Erdoğan'ın şikayetinden vazgeçmediği tek dava

Cumhurbaşkanı Erdoğan şahsına hakaret gerekçesiyle açtığı tüm davaları geri çekti. Ancak sadece 1 davadan vazgeçmedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya'daki avukatı Ralf Höcker, Erdoğan'ın "şahsına karşı her türlü saygısızlığı, hakareti yapanları bir kereye mahsus affetmesi ve açtığı davaları geri çekmesine" ilişkin açıklamasının Almanya için geçerli olmadığını söyledi.

Höcker, Alman basınına yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı'na hakaretten dolayıAlmanya'da yapılan suç duyurularının rafa kaldırılmadığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açtığı tüm davaları bir kereye mahsus geri çektiğiyle ilgili açıklamasına ilişkin de Höcker, "Açıklama Türkiye ile ilgili. Almanya’da şimdilik bir değişiklik yok" ifadesini kullandı.

Türkiye, 31 Mart'ta Almanya'nın ZDF televizyon kanalında yayınlanan "ZDF Neo Royal" programında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret içeren şiiri okuması nedeniyle Alman Ceza Kanunu'nun 103. maddesine göre Alman komedyen Jan Böhmermann’ın yargılanması için Alman Dışişleri Bakanlığına nota vermişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca Böhmermann hakkında Alman Ceza Kanunu'nun 185. maddesine göre hakaretten dolayı Mainz Savcılığında şikayetçi olmuştu.

Alman hükümeti de okuduğu şiirle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret eden komedyen Jan Böhmermann'ın yargılanması talebiyle hukuki sürecin başlatılmasına onay vermişti.

Öte yandan Hamburg Eyalet Mahkemesi, Böhmermann'ın söz konusu şiiri okumasına ilişkin ihtiyati tedbir koyarak, komedyenin, Erdoğan'a hakaret içeren ve onur kırıcı olan şiirin belirli bölümlerini tekrarlamaması yönünde karar almıştı.