Erdoğan'ın uçağındaki domuz eti

Erdoğan'ın uçağındaki domuz eti

Meğer, Tayyip Erdoğan'ın uçağında koca koca domuz etleri taşınmış..

Sözcü gazetesinde yazan Oray Eğin, bugünkü köşesinde Erdoğan'ın uçağında taşınan domuz etlerini gündeme getirdi.

"Erdoğan’ın uçağında domuz eti" başlık yazısında Eğin, gazeteci İsmet Berkan'ın Erdoğan'ın bir yurtdışı seferinde uçağa domuz eti yüklettiğini yazdı.

İşte o yazı:

Başbakan olduğu yıllarda her zaman olduğu gibi kendisine yakın gazetecilerle seyahate çıkan Recep Tayyip Erdoğan’ın bir İspanya seferindeki heyette o zamanlar Radikal’in başında olan İsmet Berkan da vardı.

Midesine epey düşkün olan şimdinin Hürriyet yazarı Berkan dönüş yolunda İspanya’da yiyecek-içecek alışverişine çıktı.

İspanya’nın bütün kentlerinde ülke mutfağının en nadide yiyeceklerinin ‘jamon İberico’nun satıldığı özel mağazalar var. Bu domuz jambonu ‘müzelerinde’ asılı etler yıllarına göre fiyatlandırılır. Tıpkı şarap gibi eskidikçe değeri artar. Jambon deyip geçmeyin epey yüksek bir fiyattan bahsediyoruz.

Dahası, epey de büyük bu jamon‘lar. İsteseniz bile yolcu uçağıyla taşımak, kabine sokmak mümkün değil.

Liderlerin uçakları gümrük kontrolüne girmeden ülkelere giriş-çıkış yaptıkları için İsmet Berkan da fırsat bu fırsattır deyip koca jamon İberico‘yu Başbakan’ın uçağıyla Türkiye’ye getirdi.

Ona yardımcı olanlardan biri de Erdoğan’ın o zamanki basın danışmanı Ahmet Tezcan’dı. Bütün bunları nerden mi biliyorum?

İsmet Berkan’la Ahmet Tezcan’ın yıllar önce Twitter’daki karşılıklı geyik muhabbetlerinden. Gezi sonrası hesabını kapatmasaydı Berkan’ın bu yazışmaları fav’larım arasındaydı.