Erdoğan'a ''Biraz vicdanınız varsa özür dileyin'' çağrısı

Erdoğan'a ''Biraz vicdanınız varsa özür dileyin'' çağrısı
Güncelleme:

CHP'li Seyit Torun, Sayıştay’ın Orman Genel Müdürlüğü’ne ilişkin raporuyla ilgili açıklamalarda bulunurken Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Vicdanınız varsa çıkın, belediyelerimizden özür dileyin" diyerek seslendi.

CHP’nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Sayıştay’ın Orman Genel Müdürlüğü’ne ilişkin denetim raporuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Torun rapor sonrası açıklamalarda bulundu. 

ANKA'da yer alan habere göre, Torun açıklamasında şunları söyledi: "Sayıştay Başkanlığı, Orman Genel Müdürlüğü'ne ilişkin raporunu açıkladı. Buna göre, geçen yılki orman yangınlarında belediyelerle yeterli iş birliği yapılmadığı tespit edildi. Şimdi Erdoğan'a sormak istiyoruz: Yangınlar sırasında belediyelerimize her türlü iftirayı attınız. ‘Nerede belediyeleriniz, nerede itfaiyeleriniz’ diyerek belediyelerimizi karalamaya çalıştınız. İşte şimdi bu yalanlarınız Sayıştay tarafından tespit edildi. Attığınız iftiralar, Sayıştay raporuyla ortaya çıktı. Siz, yangın yerinde siyaset yaptınız. Belediye başkanlarımızı koordinasyon toplantılarına çağırmadınız. Telefonlarına dahi cevap vermediniz. Gerekli iş birliğini yapsaydınız belki de bu kadar ormanımız yanmayacaktı. Yangınlarda bu kadar zarar görmemizin nedeni, işte bu iş bilmeyen ve partizanlık yapan iktidardır. Erdoğan'a da belediyelerimizi eleştiren tüm iktidar sahiplerine de çağrımızdır: Biraz vicdanınız varsa çıkın, belediyelerimizden özür dileyin."