Erdoğan'dan Altılı Masa açıklaması

Güncelleme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Altılı Masa'dan kalkmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk değerlendirme geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İYİ Parti'nin 6'lı masadan kalkmasına yönelik ilk kez konuştu.

Erdoğan, Kısıklı'daki konutundan Vahdettin Köşkü'ne giderken yolda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Altılı Masa'yla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları kaydetti:

"Bu konuyla ilgili Cumhur İttifakı olarak aramızda bir karar aldık ve dedik ki 'Bu konuyla ilgili ikinci bir gelişmeye kadar konuşmayalım'. Bunlar eteklerindeki taşları döksünler, döktükten sonra bir değerlendirmeyi biz, Cumhur İttifakı olarak aramızda yaparız. Ve AK Parti olarak da MYK'da MKYK'da gerekli değerlendirmeleri yaparız. Bundan sonra da kararımızı veririz. Bizim şimdi dökülen taşları toplamak gibi bir derdimiz yok.

"BÖYLE OLACAĞINIZ AYLAR ÖNCESİNDEN SÖYLEMİŞTİK"

Biz bunun böyle olacağını aylar öncesinden söylemiştik. Bakın biz can derdindeyiz, bunlar ise mal derdinde. Bu dağılmanın olduğu anda, biz Dolmabahçe'de 110 kadar ilim adamıyla, partimizin yetkili bakanlarıyla toplantı halindeydik. Çünkü biz can derdindeyiz."

"CUMHUR İTTİFAKI OLARAK HEDEFİMİZİ BELİRLEDİK"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meral Akşener'in açıklamalarına yönelik ise, "AK Parti olarak, Cumhur İttifakı olarak onlar ne der, ne yapar, nasıl adım atar böyle bir durumumuz yok. Zaten Cumhur İttifakı olarak hedefimizi belirledik" diye konuştu.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yolumuzu belirledik. Ve şu anda bütün çalışmalarımızı bunun üzerine yapıyoruz. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar. Biz planımız üzerinden, yol haritamız üzerinden çalışmalara devam ediyoruz."

ERDOĞAN "MASA DAĞILACAK" DEMİŞTİ

Altılı Masa'daki kriz sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçmişte yaptığı açıklama gündem olmuştu. Erdoğan 10 Aralık 2022'de katıldığı bir programda, ''Masa dağılacak. Bu halle seçime kadar gidemezler" demişti.

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün düzenlediği basın toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını reddettiklerini belirterek, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na adaylık çağrısında bulunmuştu. Yavaş ve İmamoğlu ise teklifi geri çevirerek Kılıçdaroğlu'nun adaylığına destek verdi.