Erdoğan'dan art arda kritik görüşmeler !

Erdoğan'dan art arda kritik görüşmeler !
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Merkel ve İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gazze'deki son gelişmelerle ilgili Papa, Putin, Merkel ve Ruhani ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanı, Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis'le görüştü. Görüşmede Kudüs'teki son gelişmeler ve Gazze'deki gerilim ele alındı. 

PUTİN - ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin’deki son gelişmelerle ilgili Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le telefonda görüştü. Erdoğan, Putin ile görüşmesinde Filistinli göstericilerin dünyanın gözü önünde hunharca saldırıya uğramalarının utanç verici olduğunu belirtti.

ERDOĞAN - MERKEL GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin'deki son gelişmelerle ilgili olarak Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüştü. 

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre iki lider, görüşmede, ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve Gazze'de Filistinlilerin hedef alınması neticesinde yaşanan gerilim hakkında görüş teatisinde bulundu. 

Erdoğan'ın konuyla ilgili olarak İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) Cuma günü İstanbul'da gerçekleştireceği olağanüstü toplantı hakkında bilgi paylaşımında bulunduğu görüşmede, uluslararası camianın Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde de hadisenin takipçisi olmasının önemine işaret edildi. 

Görüşmede, mevcut tablonun soruna çözüm bulunmasını zorlaştırdığı da vurgulandı.

İkili ilişkilere değinen Erdoğan ve Merkel, gerek ilişkilere ivme kazandırılması, gerek bölgesel konularda fikir teatisi için yakın temasta olma konusunda mutabık kaldı.

RUHANİ İLE DE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'yle de telefon görüşmesi gerçekleştirdi. 

Görüşmede, ABD’nin Tel Aviv’deki büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması ve İsrail askerlerinin Gazze’de Filistinlileri hedef alması neticesinde bölgede yaşanmakta olan gerilim ele alındı.

İslam İşbirliği Teşkilatı’nın (İİT) Cuma günü İstanbul’da gerçekleştireceği olağanüstü toplantının Müslümanların ortak tavır sergilemeleri açısından büyük önem taşıdığını belirten iki lider, BM nezdinde de konunun takipçisi olacaklarını vurguladılar.

AA