Erdoğan'dan aşı olmayanlara yeniden kısıtlama sinyali

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da kıldığı cuma namazı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlarken, "tablo bayram sonrası terse döndü" diyerek yeniden kapanma ve daha fazla normalleşme kararı için bir sonraki Bakanlar Kurulu toplantısını işaret etti.

İstanbul'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs salgını ile ilgili olarak aşılamada Türkiye'nin pek çok ülkeden önde olduğunu belirtti. Erdoğan korona virüs vaka sayısındaki yükselişle ilgili soruyu "Bayramdaki halkımızın yaşam tarzı her şeyi tersine çevirdi"  diyerek yanıtladı. 

Kurban Bayramı tatilinde vaka tablosunun terse döndüğüne işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de normalleşme adımlarına devam etmeyi istediklerini belirtse de son kararın Bakanlar Kurulu toplantısında verileceğini söyledi.

Erdoğan kendisine yöneltilen "Aşısızlara kısıtlama gelecek mi?" sorusuna "Durumu Kabine toplantısında ele alacağız" diyerek yanıt verdi.

İşte Erdoğan'ın koronavirüs salgını ile ilgili yaptığı o açıklama:

"Biz değişik zamanlarda değişk tedbirler açıkladık. Biz hapis hayatı mı yaşayacağız, ne kadar devam edecek... Dünyanın değişik yerlerinde bu oldu. Şu anda en sağlıklı şekilde bu mücadeleyi nasıl sürdürürüz devam edeceğiz. Hastane konusunda sıkıntı yok, bu konuda çok aktif bir durumdayız. Bayramdaki halkımızın yaşam tarzı her şeyi tersine çevirdi. Bunu lehimize çevirmeliyiz. Bütün tedbirlerimizi alıyoruz, normalleşmeyi hızlandırmanın mücadelesinde olacağız. İlk kabine toplantısında konuşacağız.""