Erdoğan'dan belediyelerde değişim mesajı

Güncelleme:

AK Parti'nin Afyonkarahisar'daki kampında açılış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Erdoğan, parti tabanına ve teşkilatlara değişim mesajı verdi. .

AK Parti'nin Afyonkarahisar'daki kampı başladı. Burada konuşma yapan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bir süredir teşkilatlarımızda ve belediyelerimizde yenilenme ihtiyacını söyledim, söylüyorum. Belediyelerde şimdiden benzer adımları atmanın hazırlığı içindeyiz. Bu milletimizin talebidir. Değişim ihtiyacını kendi irademizle gerçekleştirmek mecburiyetindeyiz. " dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Bir süredir belediyelerimizde teşkilatlarımızda yenilenme ihtiyacı bulunduğunu söylüyorum. Eğer bunu kendimiz yapmazsak sandıkta milletimiz yapar. Bu milletimizin talebidir. Milletle zıtlaşma olmaz'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Takım'ın 3-0'lık İzlanda mağlubiyetine ilişkin, ''Üzüntülüyüz ama mağlubiyete rağmen Eskişehir seyircisinin sonuna kadar orada Milli Takımına sahip çıkmasını da takdirler karşılıyorum kendilerini alkışlıyorum'' dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Sizlerle en son 2014 yılı mayıs ayındaki 22. İstişare ve Değerlendirme Toplantımızda yine burada bir araya gelmiştik. Sadece bu tablo dahi AK Parti'nin nasıl bir duvarın tuğlaları gibi birbirine kenetlenmiş bir parti olduğunu göstermektedir.

MİLLİ TAKIM'IN İZLANDA MAĞLUBİYETİNE YORUM: ÜZÜNTÜLÜYÜZ AMA...

Müfredatta sıkıntılarımız var. Önümüzdeki dönemde müfredattandan ders kitabına her alanda eksiklerimizi tamamlayacağız. Dün akşam milli takımımız 3-0 mağlup oldu. Üzüntülüyüz ama mağlubiyete rağmen Eskişehir seyircisinin sonuna kadar orada milli takımına sahip çıkmasını da takdirler karşılıyorum kendilerini alkışlıyorum.

''KANAL İSTANBUL İLE DÜNYADA YENİ BİR MARKA OLARAK SES VERECEĞİZ''

Şu anda bizim özellikle yaptığımız köprüler denizin altından bağlantılarımız bütün bunlar Türkiye'nin medeniyet yürüyüşündeki en önemli mühürleridir. Tarih bizi bunlarla anacak istiyoruz ki bunlar yeterli değil bunları devam ettirelim. İnsanlar sandık başına gittiklerinde geçmişte aldıkları hizmetler kadar kendilerine gelecekte de neler vaadedildiğine bakarak belirlerler. Biz eserlerimizle birileri ise kurusıkı atmak suretiyle konuşuyorlar. Bizim için Kanal İstanbul çok önemli. Zira Kanal İstanbul'la, dünyada Süveyş Kanalı nasıl anılıyorsa, Panama Kanalı nasıl anılıyorsa, ki bunlar bizimle mukayese edilecek ülkeler değil, biz de şu anda Kanal İstanbul'la dünyaya aslında yeni bir marka olarak ses vereceğiz. İnşallah bunun da adımını çok kısa zamanda atıyoruz, atacağız.

''MİLLETİMİZİN GÖNLÜNDE YER ETTİK''

Bütün bu fiziki yatırımlar hepsi bir yana en büyük yatırım gönülleri fethetmek gönüllere girmektir. Biz değişimin yeniliğin partisi olarak milletimizin gönlünde yer ettik.

''EĞER BUNU KENDİMİZ YAPMAZSAK SANDIKTA MİLLET YAPAR''

Değişime direnmek, akıntıya karşı kürek çekmek gibidir. İşte bu gerçekten hareketle bir süredir teşkilatlarımızda ve belediyelerde yenilenme ihtiyacımız bulunduğunu söyledim, söylüyorum. Kongre süreci vesilesiyle teşkilatlarımızı önemli ölçüde yeniliyoruz. Belediyelerde de şimdiden benzer adımları atmanın hazırlıkları içindeyiz. Bu benim şahsi tercihim veya partimizin kendi kendine icat ettiği yöntem değildir. Aslında bu, milletimizin talebidir. Bu yenilenme sürecini, değişim ihtiyacını, tazelenme talebini kendi irademizle gerçekleştirmek mecburiyetindeyiz. Eğer bunu biz kendimiz yapmazsak, sandıkta milletimiz yapar. Ona fırsat vermeden bu işi kendimiz çözmemiz gerekir. Milletle zıtlaşma olmaz. Hele hele milletle kavga hiç olmaz.

''MUTABAKATLA GEREĞİNİ YAPACAĞIZ, KİMSENİN ALINMAMASI GEREKİR''

Teşkilatlarımızın bir kısmının yenilenmesi gerekiyorsa elbette yenileyeceğiz. Bunun için belediye başkanlarımızın bir kısmının dinlenmesi veya başka görevlerde görevlendirilmesi icap ediyorsa elbette karşılıklı mutabakatla gereğini yapacağız. Bundan kimsenin alınmaması gerekir.

''GÖREVDEN ÇEKİLMİŞ OLANI YENİDEN DEĞERLENDİRME YOLU DAİMA AÇIKTIR''

Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet demek milliyetçilik demekse evet biz milliyetçiyiz. Sandıkla gelen sandıkla gider ama o sandığa kadar olan süreci de kimse gözardı edemez. Kusura bakmasınlar. İhanet etmediği sürece görevden çekilmiş olanı yeniden değerlendirme yolu da daima açıktır.

''ÇETİN YOLLAR YORGUN BEDENLERLE AŞILAMAZ''

Dünya değişirken Türkiye'nin yerinde saymasını beklemek ne kadar yanlışsa, Türkiye değişirken AK Parti'nin de olduğu gibi kalmasını beklemek o kadar yanlıştır. Esasen biz, kurulduğumuz günden beri bu yenilenme sürecinden hiç kopmadık. Bugün bu meseleyi çok fazla konuşuyor olmamızın sebebi, Türkiye'nin içinde bulunduğu şartların çetinliğidir. Unutmayınız ki çetin yollar, yorgun bedenlerle aşılamaz.

KUZEY IRAK'TAKİ TARTIŞMALI BAĞIMSIZLIK REFERANDUMU

İçeride ve dışarıda ülkemize kim tehdit oluşturuyorsa biz bunlara 'hoş geldin' demeyeceğiz. Tam aksine onlar hareketlendiği zaman biz onları yerinde bastırmasını inşallah başarabileceğiz. Bunu başardığımız anda zaten güçlü Türkiye oluruz. Şu anda bunun adımlarını attık, atıyoruz.

''ŞİMDİ ŞU DİLLENDİRİLMEYE BAŞLANDI; 'KÜÇÜK İSRAİL''

Şimdi şu dillendirilmeye başlandı; 'Küçük İsrail.' Sen neyi yapıyorsun neyi yapacaksın? Şimdi İsrail'den başka destek alamayan Kuzey Irak Yerel Yönetimi'nin akıbetini göreceğiz. Bunu sebep neden ilişkisi olarak görüyorum. Daha henüz netice ortada yok. Aslolan netice ne olacak? Açık ve net söylüyorum, bu anlayışla gidersen hiçbir netice çıkartamazsın. Yapacağın tek iş var, başladığın noktaya geri dönmektir. Eğer başladığın noktaya geri dönmüyorsan orada yalnızlığa mahkum olacaksın ve elindeki tüm imkanları da kaybedeceksin.''

ANA MUHALEFETE: SEN BİZİM GENÇLİK TEŞKİLATIMIZIN ÜYE SAYISI KADAR BİLE YOKSUN

AK Parti'nin şu anda toplam üye sayısı 10 milyon 271 bindir. Bu rakam içinde kadınların sayısı 4 milyon 443 bin. Gençlerin sayısı ne? Tabii 30 yaş limiti var bu yaşa göre sayısı 1 milyon 483 bindir. Ana muhalefetin toplam üye sayısı 1 milyon 200 bin. Sen bizim gençlik teşkilatımızın üye sayısı kadar bile yoksun.

Erdoğan: ''İdlib'de ciddi bir harekat var''Erdoğan: ''İdlib'de ciddi bir harekat var''

 

Seçiniz...