Erdoğan'dan BM üyesi ülkelere Kudüs çağrısı

Erdoğan'dan BM üyesi ülkelere Kudüs çağrısı
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cibuti Cumhurbaşkanı Guelleh ile düzenlediği ortak basın toplantısında Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ndeki ülkeler için Kudüs çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cibuti Cumhurbaşkanı Guelleh ile düzenlediği ortak basın toplantısında Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde ABD'nin veto ettiği Kudüs tasarısı ile ilgili Birleşmiş Milletler üyesi ülkelere "Kudüs'ün tarihi statüsüne saygı duymaya davet ediyorum" çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cibuti Cumhurbaşkanı İsmail Omar Guelleh ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kudüs'ün tarihi statüsünü değiştirecek bu tehlikeli hamleyi önlemek amacıyla BM Güvenlik Konseyi'ne sunulan karar tasarısı maalesef ABD'nin vetosuna takıldı. Karar tasarısının diğer 14 ülkenin tamamı tarafından desteklenmiş olması önemli ve manidardır." dedi.

BM Güvenlik Konseyi'ne sunulan Kudüs tasarısı ile ilgili Erdoğan, "Şimdi inşallah bu tasarıyı BM Genel Kurulu'na taşıyacağız. Uluslararası toplumun Genel Kurul'da adalet, hakkaniyet ve barıştan yana güçlü bir tavır sergileyeceğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

BM ÜYESİ ÜLKELERE KUDÜS ÇAĞRISI

"Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne sunulan karar tasarısı maalesef ABD'in vetosuna takıldı. Tasarının diğer 14 ülkenin tamamı tarafından desteklenmesi manidardır. Tasarıyı, Birleşmiş Milletler Genel Kurul'una taşıyacağız. Genel Kurul'da 3'te 2'lik bir destek, BMGK 'deki bu kararın adeta reddi anlamına gelecektir. BM üyesi tüm ülkeleri Kudüs'ün tarihi statüsüne saygı duymaya davet ediyorum."

AA