Erdoğan'dan büyükşehir belediye başkanlarına: ''Üzüntüyle takip ediyoruz''

Erdoğan'dan büyükşehir belediye başkanlarına: ''Üzüntüyle takip ediyoruz''
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de 29 büyükşehir belediye başkanı ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantıda "bazı belediyelerimizde yaşanan hadiseleri üzüntüyle takip ediyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 büyükşehir belediye başkanını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul ediyor.

Toplantıya, AK Partili büyükşehir belediye başkanlarının yanı sıra, aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir'in de bulunduğu 10 CHP'li belediye başkanıyla bir MHP'li başkan da katılıyor.

Toplantı öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"FARKLI GÖRÜŞLERE VE DURUŞLARA SAHİP OLABİLİRİZ AMA..."

Siyasi olarak elbette farkı görüşlere ve duruşlara sahip olabiliriz ama ülkemizin ve milletimizin çıkarları söz konusu olduğunda birlikte hareket edebilme erdemini gösterebileceğimize inanıyorum. Türkiye'ye karşı eleştirilere verilecek en büyük cevabımız bu özgürlük tablosudur. Seçim sürecindeki rekabeti meydanlarda bırakan, sandıktan çıkan iradeye herkesin teslim olduğu bu güzel manzara geleceğimizin de en büyük teminatıdır. Artık şehrinizdeki herkesin belediye başkanı olarak görev yapacağınıza inanıyorum. Tüm Bakanlarımız taleplerinizle ilgili değerlendirme yapmak üzere bizimle beraber. İlgili politika kurulu üyelerimiz de buradadır. Burada ortaya koyduğumuz fotoğrafı çok önemli görüyorum. Milletimizin bizlerden istediği görüntünün bu olduğuna eminim.

Ankara'daki tarihi buluşmadan tarihi karelerAnkara'daki tarihi buluşmadan tarihi kareler

YATIRIM İHTİYAÇLARINA DESTEK SÖZÜ

Nüfusumuzun 4'te 3'ü 30 büyükşehirde yaşıyor. Büyük bir sorumluluğun altına girmiş bulunuyorsunuz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile devletin başı olma sıfatı yanında yürütmenin de temsilcisi konumuna gelmiş bulunuyoruz. Hizmet söz konusu olduğunda hiçbir belediye başkanının partisine bakmadık. Ne tür yatırıma ihtiyacı varsa gerekli desteği verdik. 

İŞTEN ÇIKARMA İDDİALARINA TEPKİ

Tüm belediyelerimiz neredeyse mali sıkıntı yaşıyor. Tüm belediye başkanlarımızın tespitleri sonucunda bu sorunları giderebiliriz.  Eskiler el işler, dil övünür derler. Hepimizin bulunduğu yerler polemik değil eser siyaseti üretme makamlarıdır. Belediye başkanlarının görevi devr-i sabık peşinde koşmak değil. Medyada her gün belediyelerle ilgili sendika değiştirme baskısından işten atmalara kadar pek çok habere rastlıyoruz. Kağıt üzerinde bir toplam olarak önünüze gelen personel sayısındaki her rakam bir insana tekabül ediyor. Kapının önüne konan canları yanan insanların ahı üzerinde ne siyaset ne hizmet bina edilebilir. Varsa birkaç kötü örnek bahane edilerek yüzlerce kişinin ekmeğiyle oynanması ne adalete ne insanlığa sığar.

İBB ÖRNEĞİ

Keyfi uygulamalara maruz kalmamaları için sayıları milyonu bulan işçileri sözleşmeli statüyle kadroya geçirdik. Buna rağmen bazı belediyelerimizde yaşanan hadiseleri üzüntüyle takip ediyoruz. Biz İBB'de göreve geldiğimizde hak eden kimseye dokunmadım, yerinden aşından etmedik. Tüm belediye başkanlarımızdan aynı hassasiyeti bekliyoruz. 

Seçiniz...