Erdoğan'dan cam filmi talimatı: ''Bu işi düzeltin''

Erdoğan'dan cam filmi talimatı: ''Bu işi düzeltin''
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önce serbest bırakılan ardından da yasaklanan cam filmleri için "düzeltin bu işi" dediği öğrenildi.

21.3 milyon aracı yakın takibe alan Emniyet, cam filmini sökmeyene ceza yazıyor. Camında filmin fabrika çıkışlı olduğunu gösteren 43-R ibaresi olan ise cezadan kurtuluyor. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği "Genelge yayınlayın, düzeltin bu işi’’ talimatı da cam filmle ilgili yeni gelişmelerin olabileceği şeklinde yorumlanıyor. İşte milyonlarca sürücüyü yakından ilgilendiren 'cam film' uygulamasında son durum.

Araçlara sonradan takılan cam filmine ceza kesilmesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da kızdırdı. Erdoğan'ın başkanlık ettiği AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında bu konu da tartışıldı.

Erdoğan, “Genelge yayınlayın, düzeltin bu işi'' dedi. Toplantıda “Cam filmine ceza kesilmesi kendi kalemize gol atmak, aynen Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) artışı gibi” yorumları yapıldı.

Erdoğan, konuyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın çalışma yapmasını istedi. Erdoğan, “Ceza kesilmesinde bir tuzak var mı? Genelge ile mi düzeltilecek, nasıl çözecekseniz, düzeltin” dedi. MYK toplantısında Başbakan Binali Yıldırım, parti yöneticilerine “Ceza kesilmeyecek, kesilen cezalarla ilgili de çalışma yapılacak” bilgisini verdiği bu bilgi üzerine de bir MYK üyesinin yakınına cep telefonundan mesaj göndererek “Cezayı yatırdın mı, yatırmadıysan bekle, düzenleme olacak” bilgisini paylaştığı iddia edildli.

Dikkat o cam filmleri ''fabrika çıkışı olsa da'' yasak !Dikkat o cam filmleri ''fabrika çıkışı olsa da'' yasak !

 

Sözcü