Erdoğan'dan çok sert açıklamalar: Biz size muhtaç değiliz

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de Valiler Toplantısı'nda ABD ile yaşanan vize kriziyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ile vize krizine ilişkin ''Bu olayı ortaya çıkaran buradaki bir büyükelçidir. Amerika'nın Türkiye gibi bir stratejik ortağını bir kendini bilmez büyükelçiye feda etmesi kabul edilemez. Koskoca ABD'yi Ankara'da büyükelçi yönetiyorsa yazıklar olsun'' dedi. Erdoğan, ''Sig Sauer diye bir silah bizim polis teşkilatımız kullanmayacak'' ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de, "Valiler Toplantısı"nda konuştu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

''Türkiye, içeriden ve dışarıdan kuşatılmaya çalışılıyor. Ülkemiz, tıpkı pençeleri sökülmüş bir aslan gibi ehlileştirilmek, boyunduruk altına alınmak isteniyor. Eski o pısırık Türkiye'ye alışmış olanlar, iddialı, vizyoner ve güçlü bir ülkeyi, güçlü bir Türkiye'yi hazmedemiyorlar. Bizim alan el değil de veren el durumuna gelmemiz birilerinin kabusudur. Türkiye'nin bağımsızlığına leke sürdürmeme kararlılığı birilerini ciddi olarak rahatsız ediyor.

ABD İLE VİZE KRİZİ

Bu olayı ortaya çıkaran buradaki bir büyükelçidir. Amerika'nın Türkiye gibi bir stratejik ortağını bir kendini bilmez büyükelçiye feda etmesi kabul edilemez. Buna bizim evet dememiz mümkün değil. Onların aldığı karar neyse kelimesi kelimesine aynını onlara iade edeceksiniz dedim.

''BİZ SİZE MUHTAÇ DEĞİLİZ''

Biz size muhtaç değiliz. Paramızla silah istediğimiz zaman kongre diyorsun ama terör örgütüne para dahi olmadan ücretsiz olarak veriyorsun. 3 bin 500'e ulaşan TIR Kuzey Suriye'ye girmiş vaziyette bu TIR'larla bunlar oraya getirildi. Sayın Başkan'a sordum bundan haberiniz var mı? Olur mu öyle şey dedi. Bunlar bizi herhalde görmez sağır zannediyorlar ama böyle bir Türkiye yok artık. Sizler dik durursanız o zaman bunlar buralarda en ufak bir cirit atamazlar.

''OLSA OLSA BİZANS ÇOCUKLARI OLUR BU MİLLETİN EVLADI OLAMAZ''

Türkiye asırlık bir hesaplaşmayla karşı karşıyadır. Gezi olaylarında duvarlara 'Zulüm 1453'te başladı' diye yazılması asla tesadüfi değildir. 1453'ü zulüm olarak görenler olsa olsa Bizans'ın çocukları olur bu milletin evladı olamaz.

Terör koridoru sadece Türkiye'yi kuşatmaya yöneliktir. Rejim PKK'ya Barzani'ye yanınızdayız diyor. PYD ile çatışanlar veya Barzani ile çatışan PYD şimdi beraberiz diyor bunlar birbirinin dostudur bizim dostumuz olamaz.

''SIG SAUER DİYE BİR SİLAH BİZİM POLİS TEŞKİLATIMIZ KULLANMAYACAKTIR''

Bundan sonra artık Sayın Bakan'a da burada söylüyorum, Sig Sauer diye bir silah bizim polis teşkilatımız kullanmayacaktır, kullanmamalı. Artık biz kendi ülkemizin silahlarını kullanmak suretiyle bu adımları atacağız. Biz artık bu tabancaları veya bunun daha uzun mesafelisini ülkemizde yapıyoruz ve bundan dolayı da kendi silahlarımızı kullanmak suretiyle polis teşkilatımızı daha diri, daha sağlam ayakta tutacağız. Çünkü onlardan almaya devam ettiğimiz sürece bize tembellik geliyor. Gerek yok.

Suriye'yi dünyanın en büyük silah pazarına çevirenler, eli kanlı katilleri en modern silahlarla donatanlar, tüm bunları herhalde demokrasi aşkına yapmıyorlar. Bunların demokrasi ile alakası yok, kesinlikle yok.

Şayet biri, ülkemizin son bir kaç yıldır yaşadığı açık ve örtülü operasyonları önemsizleştirmeye çalışıyorsa, o kişi bilinçli bir manipülatördür. Ülkemize diz çöktürmek için alınan kararlardan kendi hükümetini sorumlu tutan kişi aklını, hırslarının emrine vermiş bir zavallıdır. Şayet bu tarz hezeyanlar bir ülkenin ana muhalefet partisinin genel başkanından çıkıyorsa artık bu zatı kusura bakmayın yerli ve milli göremeyeceğim gibi bu ülkenin hassasiyetlerine kulak veren birisi olarak da görmem mümkün değildir. Kuşkusuz zor günler aynı zamanda, eleme, elenme ve ayrışma günleridir.

Kalkacak bize karşı böyle bir tavrı takınacaklar burada şu kadar kayıp varmış. Birileri çıkmış öğrenciler Amerika'ya gidemiyor mesele millidir vatandır gerisi teferruattır. Yolu doğru olanın yükü de ağır olur. Allah hiç kimseye kaldıramayacağı yükü yüklemez.

Demokrasi demokrasi deyip teröristleri ülkesinde saklayan bu ülkelerden başka ülke var mı? PKK'lısını da FETÖ'cüsünü de saklayacaksın. Dosyalar gelecek dosyalara itibar etmeyeceksin. Amerika'da benim korumalarımı 14 tane korumamı bunlarla ilgili orada gözaltı kararı çıkartacaksın tutuklama kararı çıkartacaksın sonra görüşeceğiz diyeceksin bunlar federal devletin polisleri değil eyaletin polisleridir. Lafa geldi mi koskoca Amerika'sın.

''KOSKOCA ABD'Yİ ANKARA'DA BÜYÜKELÇİ YÖNETİYORSA YAZIKLAR OLSUN''

Eğer bir koskoca Amerika Birleşik Devletleri'ni Ankara'da büyükelçi yönetiyorsa yazıklar olsun. Çünkü bu takınılan tavır, aslında budur. 'Sen benim stratejik müttefikime böyle davranamazsın, böyle hareket edemezsin' demeleri lazımdı. Ama bunu diyemediler. Şu anda da bu yanlış bu büyükelçiden gelmiştir hükümetim adına bu adımı attım diyorsa bunu da Sayın Başkan da arkasında duruyorsa kusura bakmasınlar biz de aldığımız kararın sonuna kadar arkasındayız.

''SENİN HER YERİN PROFESÖR OLSA NE YAZAR?''

Emin olun çifte standartlar karşısında bizim gösterdiğimiz sabrı dünyanın hiçbir ülkesi gösteremez. Sırtına yediği onca hançere rağmen herkesle dostluk hukukunu korumaya çalışan bir başka ülke yoktur. Ama öyle bir anamuhalefet, öyle bir muhalefet var ki... İstisnası MHP'yi tenzih ederim. Bakıyorsun ne diyorlar Söyledikleri şey bu, 'Dünyada şu anda görüşecekleri ülke kalmadı.' Bakıyorsun bir tanesi kalkıp diyor ki 'Batı'dan tamamen kopmuş, Ortadoğu'ya sığınmış bir Türkiye var.' Kim Önünde de bir profesör yazıyor. Bunlar haddini bilmiyor. Senin her yerin profesör olsa ne yazar? Sen bir defa neyi müdafaa ettiğini, neyi konuştuğunu, şu anda Türkiye'nin bulunduğu yeri, konumu bilmeyecek kadar acizsin.

''SORUNU BÜYÜTEN TARAF ASLA BİZ DEĞİLİZ''

Türkiye, vize başvurularını askıya alma kararıyla vatandaşlarına karşı atılan haksız ve orantısız adımlar karşısında mütekabiliyet esasına göre hareket etmiştir. Sorunu büyüten, bu hale getiren taraf asla biz değiliz. Temennimiz, muhataplarımızın bir an önce aklıselime, soğukkanlılığa geri dönmeleri, dostluğumuzu ve müttefikliğimizi zedeleyecek adımlardan vazgeçmeleridir.

''HİÇ KİMSENİN TÜRKİYE'YE HUKUK DEVLETİ DERSİ VERME HAKKI YOK''

Hiç kimsenin Türkiye'ye hukuk devleti dersi verme hakkı yoktur. Demokrasimize kastetmiş darbecilerin, sokaklarında elini kolunu sallayarak gezdiği hiçbir ülkeden, Türkiye'nin demokrasi dersi almaya ihtiyacı yoktur. Başkentlerinin en merkezi meydanlarını terör örgütlerine tahsis edenler, Kandil'deki terör baronlarıyla doğrudan hat kuranlar, bize hukuk dersi veremez. Bakanlarımızı kendi konsolosluklarımıza almayanlar, kusura bakmasınlar bize diplomasiden bahsedemezler. Bu konuda ülkemize had bildirmeye kalkanlar, öncelikle kendi hatalarını, kusurlarını görmeli, aynanın karşısına geçip kendileriyle yüzleşmelidir.

''VALİ İLE SİYASETÇİ AYNI OLAMAZ''

Vali ile siyasetçi aynı olamaz birbirinin hasmı da olamaz. Görev alanları farklıdır. Millete vatandaşa iline hizmet ortak paydasında buluşarak geleceğe yürüyen siyasetçiler valiler görmek istiyoruz. Devlet kapısı hacet umut kapısıdır. Valilik demek sadece evrak işlerinin görüldüğü devletin soğuk yüzünü temsil eden yer demek değildir.

''SON ZAMANLARDA NAMUSSUZ KATİLLERİN ÇOĞALMASI KATLANILIR BİR ŞEY DEĞİL''

Son zamanlarda asayişteki buna gevşeme mi diyeyim bu namussuz katillerin çoğalması katlanılır bir şey değil. Bekçilik sistemini getirdik. Bunların caddelerde yürüyen bir kadına omuz atıp yumruklamak bu tür adi kişilerin bu toplumun içinde yer almasını ben hazmedemiyorum. Demek ki eksiklerimiz var. Emniyet teşkilatımızı bu noktada çok daha iyi idare etmeniz lazım. Bazı yerlerde maalesef emniyet müdürlerimiz valilerimiz arasında bazı sıkıntıların olduğunu müşahede ediyorum.''

Seçiniz...