Erdoğan’dan Gül’ün İstanbul’daki evine sürpriz ziyaret iddiası!

Erdoğan’dan Gül’ün İstanbul’daki evine sürpriz ziyaret iddiası!
Güncelleme:

Ankara kulislerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sürpriz bir kararla eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü İstanbul'daki evinde ziyaret ettiği iddiasıyla çalkalanıyor.

AK Parti kulislerinde yeni bir görüşmeden bahsediliyor. İddiaya göre; AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık iki hafta önce 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü İstanbul’daki evinde ziyaret ederek bir görüşme gerçekleştirdi. AK Parti’de daha önce de “ağabeyler” olarak tanımlanan grup Abdullah Gül ile görüşme gerçekleştirmişti.

Günboyu gazetesi yazarlarından Fatih Ergin, AK Parti kulislerinde konuşulan “Erdoğan ve Gül’ün yeni parti görüşmesi”ni köşesine taşıdı.  Cumhurbaşkanlığı'nın yeni parti hareketlerine karşı sessizliğini her an bozabileceğine dikkat çeken Ergin, İktidar kulislerinde yeni bir görüşmeden bahsediliyor. Birinci iddia o ki; Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yaklaşık iki hafta önce 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü İstanbul’daki evinde ziyaret ederek bir görüşme gerçekleştirdi.” diye yazdı.

Ergin’in AK Parti içerisindeki kulis bilgilerine yer ayırdığı yazısında, “Erdoğan cephesinden yeni bir hamle söz konusu. Bu hamlenin yansıması ne olacak, hep birlikte göreceğiz. Tıpkı, İstanbul Şehir Üniversitesi tartışmasında olduğu gibi…” sözleri ile eski yol arkadaşları arasında yeni bir çatışmanın başlayabileceği sinyalini verdi.

İşte Fatih Ergin’in ‘Erdoğan ve Gül’ün yeni parti görüşmesi!’ başlıklı o yazısından ilgili bölüm:

Zira iktidar kulislerinde yeni bir görüşmeden bahsediliyor. Birinci iddia o ki; Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yaklaşık iki hafta önce 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü İstanbul’daki evinde ziyaret ederek bir görüşme gerçekleştirdi.

İktidar kulislerindeki bir diğer iddia ise, böyle bir görüşmenin olmadığı ancak olacağı yönünde. Gerçekleşen ya da gerçekleşeceği iddia edilen Erdoğan – Gül görüşmesinin içeriği hakkında bir bilgi yok. Ancak tahmin etmek elbette zor değil.

Gül ile Erdoğan’ın arası, Gül’ün Cumhurbaşkanlığı’nın son döneminden beri soğuk. Aradan geçen zaman diliminde yaşanan gelişmelerle bu soğukluk daha da arttı. Haliyle Gül’e bir nezaket ziyareti yapılmayacağı ortada.

Şimdi de Erdoğan cephesinden yeni bir hamle söz konusu

Şüphesiz ki eğer gerçekleştiyse ya da gerçekleşecekse, Erdoğan – Gül görüşmesinin sebebi, Babacan’ın genel başkanlığını üstleneceği yeni parti üzerinedir. Babacan’ın yeni partiyi yıl sonunda kuracaklarını kendi açıklamasına rağmen Ocak ayına ertelenmesine yönelik “Ali Babacan parti kuramıyor” başlıklı yazımda, küresel sermayenin aba altındaki Ali Babacan sopasını şimdilik geri çektiğinden bahsetmiştim.

Öyle görünüyor ki, şimdi de Erdoğan cephesinden yeni bir hamle söz konusu. Bu hamlenin yansıması ne olacak, hep birlikte göreceğiz. Tıpkı, İstanbul Şehir Üniversitesi tartışmasında olduğu gibi…

Fatih Ergin'in yazısının tamamı için...