Erdoğan'dan ilk Kabine toplantısı sonrası ''muhafazakâr devrimcilik'' çıkışı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabinenin ilk toplantısı sonrasında yaptığı basın toplantısında "muhafazakâr devrimcilik" çağrısı yaptı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kabinenin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen ilk toplantısının ardından açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk toplantıdan sonraki konuşmasında "Yeni Anayasa ve Enflasyonla Mücadele" vurgusu da yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen ve 4 saat 20 dakika süren Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, "Seçim sürecini suhuletle tamamladık. 14 Mayıs ve 28 Mayıs tarihlerinde milletimiz rekor bir katılımla iradesine ve geleceğine sahip çıktı. Gerek Meclis'te gerekse Cumhurbaşkanı Seçiminde elde ettiğimiz tarihi başarıyla son 21 yıldaki 17'nci seçim zaferimize imza atmış olduk. 2014 yılından beri şanla, şerefle yürüttüğümüz Cumhurbaşkanlığı görevini aziz milletimizin takdiriyle 5 sene daha sürdürme imkanına kavuştuk. ‘Türkiye, Türkiye’den daha büyüktür’ gerçeğine yeniden şahitlik etmemize vesile olan dünyanın dört bir yanındaki dost ve kardeşlerimize de şahsım, ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum. Seçimin siyasi olarak kazananları elbette bellidir. Ama bu seçimlerde bizimle ve ittifakımızla birlikte tüm Türkiye kazanmıştır. Siyasi tercihi ne olursa olsun 85 milyonun her bir ferdi kazanmıştır" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

Bu seçimlerde bizimle ve ittifakımızla birlikte tüm Türkiye kazanmıştır. Siyasi tercihi ne olursa olsun 85 milyonun her bir ferdi kazanmıştır.

ABDULLAH GÜL'E TEŞEKKÜR

Törenimize katılan 11. Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül'e, Cumhur İttifakı'nda birlikte yol yürüdüğümüz dostlarımıza ve dünyadan katılan liderlere ve yurt içinden katılan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. 

CUMHUR İTTİFAKI'NA ÇAĞRI

 Cumhur İttifakı olarak yaptığımız ortak paydada buluşma çağrımıza toplumumuzun farklı kesimlerinden cevap bekliyoruz. 

MUHAFAZAKÂR DEVRİMCİLİK

 Her yeni başlangıç, yeni bir umut, yeni bir atılım demektir. Bizim anlayışımızda devamlılık esastır. Maziden atiye kurduğumuz köprünün belirleyici unsuru muhafazakâr devrimciliktir.  Bulunduğumuz görevleri bayrak yarışı olarak gördük. Bizler de emaneti bizden sonrakilere teslim edeceğiz.

AİLE BANKASI

 İstikrar ve güvenle Türkiye Yüzyılı'nı inşa edeceğiz. Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulmasından, toplumun temel direği olan ailenin sapkın akımlara karşı korunmasına kadar her türlü adımı atacağız.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ

 Seçimlerden önce gündeme getirdiğimiz Anayasa değişikliği teklifimizi Meclis'in taktirine yeniden sunacağız.

SIĞINMACILARIN DÖNÜŞÜ

 Ülkemize sığınan kardeşlerimizin duasını alarak anavatanlarına dönüşlerini teşvik edeceğiz. 

ASGARİ ÜCRET VE EMEKLİ MAAŞI

 Emeklilerin maaşlarını ve bayram ikramiyelerini inşallah bayram öncesi ödeyeceğiz.  Asgari ücret tespit komisyonumuz çalışmalarına başlıyor.

BAYRAM TATİLİ 9 GÜN

 Bu sene Kurban Bayramımızı 28 Haziran ile 1 Temmuz arasında idrak edeceğiz. 26 Haziran ve 27 Haziran günlerini de idari izin kapsamına almayı kararlaştırdık. Vatandaşımız toplam 9 gün bayram tatili yapma imkanı bulacaktır.