Erdoğan'dan kabine revizyonuyla ilgili açıklama

Erdoğan'dan kabine revizyonuyla ilgili açıklama
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'ya hareketinden önce soruları cevaplandırdı. Erdoğan'a kabine revizyonuyla ilgili sorular soruldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle oldu:

Sayın Putin ile görüşmemizde ne Rusya'nın ne Türkiyenin bürokrasiye kurban edilecek tek bir saniyesi yoktur. Bu konudaki kararlılığımızı her fırsatta tekrarlıyoruz. Türk vatandaşlarının vize alma zorunluluğu da insanlarımız arasındaki beşeri münasebetlerimize mani oluyor. Bu konuları ele alacağız. Putin ile ele alacağımız en önemli gündem maddesi Suriye'dir. 911 km'lik bir sınıra sahip olan Türkiye'nin konumu her şeyin üstündedir. Masum sivillerin hunharca katledilmesine daha fazla sessiz kalamayız. Ateşkese önem veriyoruz. Krizin çözümü için Rusya ile ortak çalışmaya devam edeceğiz.

SORU - CEVAP

BAŞBAKAN YILDIRIM İLE KÜLLİYE'DEKİ SÜRPRİZ ZİRVEDE NE KONUŞULDU?

Kabine revizyonu hükümetin gündeminde yok. Dün yapılan katılım programının ardından biraraya gelişimiz, şu anda tabiki devlette atılan bazı adımlar var. Bu adımlarla ilgili beraber görüşmemiz gereken konular vardı. Bunları paylaşma fırsatı bulduk.

BELEDİYELERDE BAZI TASARRUFLAR OLACAK MI? AK PARTİ YÖNETİMİNDE DEĞİŞİKLİK OLACAK MI?

Doğmamış çocuğa don biçiyorsunuz. Resmen böyle bir görev tevdi edilmesi halinde atılacak adımları görme ,imkanınız olacak. Eğer böyle bir görev şahsıma tevdi edilirse tabii ki yeniden ele alınıp değerlendirme olabilir. Tabii ki ciddi istişareler neticesinde olacaktır. Belli bir bölgenin temsil edildiği değil 81 vilayetin temsil edildiği bir yapının oluşması benim şiarım olmuştur.

KILIÇDAROĞLU'NUN PARTİLİ CUMHURBAŞKANI AÇIKLAMALARI

Yoruma gerek bulmuyorum. Sadece kendine bir tavisyem var. öncelikle kendi siyasi tarihinin geçmişini okusun. 'Aykırı sese tahammülüm yok, gereğini yaparım' dedi. Tavsiyem şu; siyasi tarihi hele hele partisinin siyasi geçmişini iyi öğrensin.

 AK PARTİ ÜYELİĞİ

O yapının ilk harcından beri emeğim var. Temelini attık, hamdolsun ortaya güzel bir eser çıkardık. O günden bugüne de yapı güçlenerek bugünlere geldi. Burada tabi duygusal olmamak mümkün değil. Zaten o yasayı kimler hazırlamışsa oradan partisinden istifa etmesi gerekir ibaresini oraya kimler düşmüşse bu bir siyasi cinayettir. Benzetmeler yapılıyor; maça çıkan hakem partili olur mu? bir takımın üyesi olur mu? Gibi yaklaşımlar çok yanlış. Üye olması şart değil, orada kaydı olsa ne yazar olmasa ne yazar. Mesele adil olarak yönetmektir. Maçta da adil yönetmektir, ülkeyi de adil yönetmektir. Başbakan bir partili olarak ülkeyi yönetmiyor mu? Nihai kararı verecek olan milli iradedir. Eğer adil olmayan bir yönetim söz konusuysa görevi veren millet almasını da bilir. Ondan önce biz 367 garabetini yaşadık. Bunu neyle izah edeceksin? Onun kabul etmessiniz bunu etmessiniz, en sonunda bunu da kabul etmiyor musunuz? O zaman haydi millete! Şimdi milletin verdiği kararı da kabul etmiyorlar. ,İşte CHP zihniyeti budur. Bunların geçmişten bugüne nasıl geldiğini görürsünüz? Biliyorsunuz kasetle gelen bir kişi kimden görevi aldığı belli! Bunlar bizi ilgilendirmiyor. Biz kendi işimize bakacağız.

BAYKAL'IN AÇIKLAMALARI

Değerli arkadaşlar o açıklamaları değerlendirmeye gerek duymuyorum. Baykal'ın açıklamaları virüs, fitne hareketidir. Baykal bu işleri bıraksında kendi başının çaresine baksın!

Seçiniz...