Erdoğan'dan önemli açıklama: ''Tüm dünya için tehdit''

Erdoğan'dan önemli açıklama: ''Tüm dünya için tehdit''
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gambiya Cumhurbaşkanı ile beraber yaptığı açıklamada FETÖ'nün tüm dünya için tehdit oluşturduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ’nün çıkarları için kan dökmekten çekinmeyen bir yapı olduğunu ifade ederek, “Sadece Türkiye için değil varlık gösterdiği tüm ülkeler için büyük bir tehdittir” dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Gambiya Cumhurbaşkanı Adama Barrow ile birlikte yaptığı açıklamada tüm dünyayı FETÖ’ye karşı tedbirli olmaya çağırdı. Erdoğan, dün Gambiya Cumhurbaşkanı Barrow’u, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde resmi törenle karşıladı. Erdoğan ve Barrow baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. 

'İŞBİRLİĞİ GELİŞECEK'

Gambiya’nın, FETÖ ile mücadeleye en kararlı desteği veren ülkelerden biri olduğunu söyleyen Erdoğan, “Afrika kıtasında FETÖ okullarını kapatan ilk ülke oldu. Bu nedenle Gambiya Hükümeti ve halkına teşekkür ediyoruz. Çıkarları için kan dökmekten çekinmeyen bu yapı, sadece Türkiye için değil varlık gösterdiği tüm ülkeler için büyük bir tehdittir. Afrikalı dostlarımız, örgüte yönelik ne kadar erken tedbir alırsa kendileri, çocukları ve gelecekleri için o kadar iyi olacaktır” dedi. Birçok ülkede FETÖ okullarının Maarif Vakfı tarafından devralındığını aktaran Erdoğan, Banjul’da da 2017 yılı eylül ayında Türk Maarif Vakfı İlköğretim Okulu’nun faaliyete geçtiğini hatırlatarak Gambiya Hükümeti’ne okula verdikleri destekten dolayı da teşekkür etti. İki ülke arasında eğitim alanında iş birliği anlaşmasını imzaladıklarını söyleyen Erdoğan, “Bu anlaşmanın iş birliğimizin gelişmesine sağlayacağı katkının bütünüyle iki ülke halkının kültürel yakınlaşmasını da perçinleyeceğine inanıyorum” diye konuştu.

'AFRİKA'NIN SESİYİZ'

Erdoğan, 2005 yılından itibaren Afrika ile olan ilişkileri giderek güçlendirdiklerini ifade ederek, “12 büyükelçiliğe sahip olduğumuz Afrika’da şu anda 41 büyükelçiliğimiz olduğunu düşünürsek, bunun süratle tüm Afrika ülkelerine sirayet ettiğini göreceğiz. Türkiye, birçok uluslararası platformda Afrika’nın sesi oluyor ve olmaya da devam edecek. Afrika ortaklık politikamızın temel ilkesi, Afrika sorunlarına Afrikalı çözümler üretilmesidir. Kıta ülkelerine yönelik sergilenen o kibirli, müdahaleci tavırları asla tasvip etmiyoruz” dedi. Erdoğan, Gambiya başta olmak üzere Afrika ülkeleriyle iş birliğini ileriye taşımakta kararlı olduğunu vurgulayarak, önümüzdeki ay yapılacak Batı Afrika ziyaretinin de bu iradenin en güçlü nişanesi olacağını söyledi. Barrow’u Gambiya’daki Aralık 2016’da aldığı seçim başarısıyla tebrik eden Erdoğan, “Afrika’nın demokratik tecrübesinin örnek teşkil edeceğine inanıyorum. İkili ilişkileri değerlendirme imkanı bulduk. İşbirliğimizi her alanda geliştirme yönündeki bu iradenin güçlenerek devamı, bu işin olmazsa olmazıdır. Gambiya’da açılacak TİKA ofisimize önem atfediyoruz” diye konuştu.

EMİNE ERDOĞAN, FATOUMATTA BAH BARROW İLE GÖRÜŞTÜ

Emine Erdoğan, resmi ziyaret için Türkiye’de bulunan Gambiya Cumhurbaşkanı Adama Barrow’un eşi Fatoumatta Bah Barrow ile Cumhurbaşkanlığı Konutu’nda görüştü. Görüşmede, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da yer aldı.

'TÜRKİYE BÜYÜK DOĞMUŞ BİR ÜLKE'

Gambiya Cumhurbaşkanı Barrow ise, “Türkiye büyük bir ülke. Derler ki bazıları büyük doğar. Tarihin de teyit ettiği üzere Türkiye birinci günden itibaren büyük doğmuş bir ülkedir. Ülkeniz gerçekten tüm dünyada oldukça önemli. Türkiye aynı zamanda iki kıtada bulunan tek ülke. Bu ülkenin tarihi hem çok uzun hem derin. Bu ülke her zaman iyi bir ilham kaynağı olmuştur. Size ve halkınıza bu sıcak karşılamanızdan, davetinizden dolayı teşekkür etmek isterim” dedi.

FIRST LADY OK ATMAYI ÖĞRENDİ

Gambiya Cumhurbaşkanı Barrow’un eşi Fatoumatta Bah Barrow, İstanbul’da Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’na ziyarette bulundu. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın karşıladığı Barrow, eğitim görülen sınıfları dolaştı, verilen kurslar hakkında bilgi aldı. Bakım Evi’ndeki minik engellilerle yakından ilgilenen Barrow, daha sonra ok atışı yapan engellilerin yanına gitti. Bir süre onları izleyen Barrow, “Bana da öğretir misiniz?” diye sordu. Bunun üzerine spor hocası,  geleneksel Osmanlı yayıyla ok atmayı öğretti.