Erdoğan'dan Özal, Menderes ve Erbakan'ın kabrine ziyaret

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Turgut Özal, Adnan Menderes ve Necmettin Erbakan'ın mezarını ziyaret etti.

Referandum galibiyetinden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün, ölüm yıldönümü olan Turgut Özal'ı mezarında ziyaret etti. Ziyareti sırasında anıt mezarların yıpranmış olduğunu gören Cumhurbaşkanı Erdoğan, mezarların yenilenmesi için yetkililere talimat verdi.

Turgut Özal'ın eşi Semra Özal, çocukları Ahmet Efe Özal, diğer aile fertleri, gelini ve torunları tören alanında Erdoğan ile görüştü.

Semra Özal, eşi Turgut Özal'ın başkanlık sistemini ilk dile getiren Cumhurbaşkanı olduğu ve dün referandumdan çıkan 'Evet' kararının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesinin her zaman kendileriyle çok fazla ilgilendiğini dile getirdi.

Tören, Turgut Özal'ın hayatı anlatılarak başladı. Sonrasında Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu.

Ziyareti sırasında anıt mezarların yıpranmış olduğunu gören Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'e anıtların yenilenmesi talimatı verdi.

Erdoğan'dan Özal, Menderes ve Erbakan'ın kabrine ziyaret - Resim : 1

MENDERES VER ERBAKAN'IN KABRİNİ DE ZİYARET ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tören sonrası merhum başbakanlar Adnan Menderes'in ve Necmettin Erbakan'ın kabrini de ziyaret etti.

Erdoğan'a, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 8. Cumhurbaşkanı Özal'ın oğlu Ahmet Özal da eşlik etti.

Seçiniz...