Erdoğan'dan sert tepki: Böyle bir rezalet olabilir mi ?

Erdoğan'dan sert tepki: Böyle bir rezalet olabilir mi ?
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, havalimanında Türk yolcuların köpekle aranması ile ilgili ilk kez konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, havalimanında Türk yolculara ''köpekle arama'' yapan Avusturya'ya tepki gösterdi: ''Böyle bir rezalet olabilir mi? Sen kendin arayamıyor musun, kendin arasana.''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Vefatının 14. Yılında Aliya İzzetbegoviç'i Anma Programı"nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Aliya sadece bir siyasetçi bir düşünür değildir merhum Aliya bunların tamamıdır. O, milletini bağımsızlığa taşıyan bilge bir liderdir'' dedi.

Cumhurbaşkanı, konuşmasında, Avusturya'daki Viyana Havalimanı'nda Türk yolculara uygulanan ''köpekle arama''ya da sert sözlerle tepki gösterdi.

Türk yolculara skandal muamele ! Köpekle arandılarTürk yolculara skandal muamele ! Köpekle arandılar

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Buradan başta Aliya'nın ailesi ve yakınları olmak üzere tüm Boşnak kardeşlerime bir kez daha başsağlığı diliyorum. Aliya sadece bir siyasetçi bir düşünür değildir merhum Aliya bunların tamamıdır. Hatta çok daha ötesi fazlasıdır. O sırf Müslüman olduğu Müslümanca düşündüğü için atıldığı zindanda fikrinin ilmek ilmek dokuyan genç bir mütefekkirdir. O milletini bağımsızlığa taşıyan bilge bir liderdir.

Avusturya'ya misilleme ! Böyle arandılarAvusturya'ya misilleme ! Böyle arandılar

''HER CANLI FANİDİR, VAKTİ GELİNCE MUHAKKAK ÖLÜMÜ TADAR''

Her canlı fanidir vakti saati gelince muhakkak ölümü tadar ve tadacağız. Kalmak yok gidiyoruz. Hepimiz yolcuyuz. Ancak bu dünyadan göçse bile insan eserleriyle yaşar. Aradan asırlar geçmesine rağmen bugün halen yolumuzu aydınlatan kitaplar var.

''EN BÜYÜK ESERİ BOSNA EN ÖNEMLİ MİRASI ASALETİDİR''

Benim için Aliya İzzetbegoviç'in en büyük eseri Bosna en önemli mirası da asaletidir. Aliya Müslüman olmanın kalmanın Müslümanca yaşamanın mücadelesini vermiştir. Batı karşısında eğilmektense ölmeyi tercih edecek kadar asildir. Aliya'nın Batı karşısında bu kadar cesur olmasının sebebi yaşadıklarıdır. Yıkım savaş dahil belki de görülebilecek bütün acıları 78 yıllık ömrüne sığdırmış birisidir.

''SREBRENİTSA BUNLARDAN BİR TANESİ''

Tüm dünyanın gözü önünde tam 3,5 yıl boyunca yüz binlerce vatandaşı vahşice katledilir. Srebrenitsa aslında bunlardan bir tanesi. Son seçimlerde Hollanda'nın o yamyamlarıyla bizim insanlarımıza nasıl saldırdıklarını gördük. Benim Trabzonlu Hollanda'da çalışan işçimizi köpeklerine saldırtmak suretiyle nasıl üzerine çullandırdıklarını gördük.

''BÖYLE BİR REZALET OLABİLİR Mİ?''

Türkiye'ye gelecek olan Batı'daki benim vatandaşıma kalkıyorlar, köpeğe üzerini arattırıyorlar. Böyle bir rezalet olabilir mi? Sen kendin arayamıyor musun, kendin arasana. Bayansa, bayan polisine arat. Niye? Çünkü bunların karakterinde, cibilliyetinde bu var ama bir Müslüman'da bu olamaz çünkü Müslüman zulmetmez.

''AVRUPA BOSNA'DA ÖLMÜŞ, SURİYE'DE GÖMÜLMÜŞTÜR''

Avrupa, Bosna'da ölmüş, Suriye'de gömülmüştür. Sahile vuran masum çocuk bedenleri ise Batı medeniyetinin mezar taşlarıdır bunu böyle biliniz. Maalesef son 7 yılda kadim Avrupa değerleri bizzat bu değerlerin sahipleri tarafından itibarsız hale gelmiş, tek tek yok edilmiştir.

''ASIL MUHTAÇ DURUMDA OLAN AVRUPA'DIR''

Türkiyesiz bir Avrupa'nın varacağı yer yalnızlıktır çaresizliktir iç çekişmelerdir. Türkiye Avrupa'ya muhtaç değildir asıl muhtaç durumda olan Avrupa'dır. Giderek kronikleşen sorunların reçetesi Türkiye'dir Türkiye'nin tam üyeliğidir.''

Seçiniz...