Erdoğan'dan sonraki ''cumhurbaşkanı'' adayını açıkladı

Erdoğan'dan sonraki ''cumhurbaşkanı'' adayını açıkladı
Güncelleme:

AK Parti'nin ilk iktidara geldiği günden bu yana bitmeyen "Erdoğan sonrası" iddialarına bugün bir yenisi daha eklendi. Ancak bu sefer ki konu Erdoğan'dan sonra kimin Cumhurbaşkanı olacağı. Öyle sürpriz bir isim ortaya atıldı ki, iddia ediyoruz kendisi bile şaşıracak.

Yeniçağ gazetesi yazarı Orhan Uğuroğlu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üçüncü kez cumhurbaşkanlığına seçilemeyeceğini ifade ettiği; Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'un bu konudaki açıklamalarına yanıt verdiği bugünkü köşe yazısında kulis bilgilerine yer verdi.

Uğuroğlu, "Erdoğan aday olamayacağına göre AK Parti ya da Cumhur İttifakı'nın adayı olarak kimi aday yapar?" sorusunu gündeme getirdiği köşesinde, şu ifadelere yer verdi:

 "Berat Albayrak Merkez Bankası kaynaklarını eritip "128 milyar nerede?" sorusu nedeniyle şansını kaybetti. Binali Yıldırım ile Süleyman Soylu'yu ise Sedat Peker harcadı. Devlet Bahçeli deseniz o iktidar olmaktan çoktan vazgeçti."

Ben AK Parti kulislerinde en çok adı geçen ismi açıklayacağım: Mevlüt Çavuşoğlu.

Gerek Amerika gerek Rusya gerekse Avrupa Birliği ilişkileri açısından Çavuşoğlu kuşkusuz önemli bir isim. Ancak gerçeği söylemek gerekirse; Cumhur İttifakı yani AK Parti ve MHP kimi aday çıkartırsa çıkarsın, AK Parti iktidarı kaybedecektir.

Orhan Uğuroğlu'nun yazısının tamamı için...