Erdoğan'dan yeni askeri harekat açıklaması

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Güvenliğini sağladığımız diğer bölgeler gibi Fırat'ın doğusunu da çok yakında huzura, emniyete ve istikrara kavuşturacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kızılay-Kızılhaç İşbirliği Ağı Toplantısı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Türkiye olarak çok yakında hem bilinçli şekilde bırakılan DEAŞ artıklarını hem de ülkemize karşı eğitilen DEAŞ'lıları temizleyeceğiz'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı bölgesindeki Kızılay ve Kızılhaç Ulusal Dernekleri İşbirliği Ağı Kuruluş Toplantısı’nda konuştu. Erdoğan konuşmasında, "Güvenliğini sağladığımız diğer bölgeler gibi Fırat'ın doğusunu da çok yakında huzura, emniyete ve istikrara kavuşturacağız" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Türkiye olarak 2016 yılından bu yana dünyanın BM'den sonra en büyük beynelmilel örgütü olan İslam İşbirliği Teşkilatının zirve dönem başkanlığını yürütüyoruz. Kudüs'ün hukuki statüsüne yönelik saldırılardan Filistin meselesine kadar insan hayatını etkileyen pek çok krizle yüzleştik.

''İSLAM ALEMİ OLARAK SANCILI SIKINTILI GÜNLER YAŞADIK''

İslam coğrafyasının farklı köşelerinden mazlum ve mağdurların feryatları yükselmeye devam ediyor. Geride bıraktığımız 2,5 yılı aşkın sürede İslam alemi olarak gerçekten sancılı sıkıntılı günler yaşadık. İslam dünyası, çoğu kendi topraklarında vuku bulan krizlerle etkili ve başarılı bir mücadele yürütememiştir. Astana görüşmeleriyle Suriye'de kalıcı siyasi çözüme ulaşılması yolunda önemli mesafeler alındı. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarıyla DEAŞ PKK YPG gibi terör örgütlerine karşı ağır darbeler indirildi.

''FIRAT'IN DOĞUSUNU ÇOK YAKINDA HUZURA KAVUŞTURACAĞIZ''

Güvenliğini sağladığımız diğer bölgeler gibi Fırat'ın doğusunu da çok yakında huzura, emniyete ve istikrara kavuşturacağız. Türkiye olarak çok yakında hem bilinçli şekilde bırakılan DEAŞ artıklarını hem de ülkemize karşı eğitilen DEAŞ'lıları temizleyeceğiz. Ülkemizde yaşayan 4 milyon Suriyeli sığınmacının kendi evlerine dönebilecekleri güvenli bölgeler oluşturmayı hedefliyoruz. Türkiye sadece terör örgütlerinin kökünün kurutulması için değil, aynı zamanda çatışmaların sebep olduğu insani krizlerin etkilerinin hafifletilmesi için de büyük gayret sarf ediyor. Bugün Türkiye milli gelire oranla dünyanın en fazla yardım yapan ülkesidir.

''GÖRMEYELİM Mİ BUNLARI?''

Basit aşıları tedarik edemeyen mülteci botlarını şişleyerek batırmaktan bahseden büyük bir vicdansızlıkla maalesef hepimiz karşı karşıyayız. Görmeyelim mi bunları söylemeyelim mi anlatmayalım mı?

''MÜLTECİLERE 35 MİLYAR DOLAR KAYNAK AKTARDIK''

Şimdiye kadar yaklaşık 4 milyonu Suriyeli olmak üzere bütün mültecilere BM hesaplarına göre 35 milyar dolar kaynak aktardık.''


 

 

Seçiniz...