Erdoğan’ın 30 Ağustos'tan 1 gün sonraki sosyal mesafesiz mitingine tepki

Güncelleme:

Giresun'da geçtiğimiz hafta yaşanan sel felaketinin ardından, dün Giresun'a gidip incelemelerde bulunduktan sonra halka seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kalabalığa çay dağıttığı sırada sosyal mesafenin hiçe sayılması dikkat çekti.

30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerinin corona virüsü sebep gösterilerek yasaklandığını hatırlatan CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, "Sosyal mesafe kuralları hiçe sayılarak; bir gün sonra 31 Ağustos’ta Giresun’da yapılan AK Parti Genel Başkanının mitingi" diye yazdı.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün vatandaşlara seslendiği Dereli'de corona virüsü ile mücadele kapsamında hiçbir önlem alınmaması ve kalabalıkların sosyal mesafeyi hiçe sayması tepki çekti.

 Erdoğan'ın konuşmasını gerçekleştirdiği otobüsün üzerinden vatandaşlara çay dağıtması da eleştiri konusu oldu.

ERDOĞAN VATANDAŞLARA ÇAY DAĞITTI

Erdoğan konuşmasının sonunda “Biliyorsunuz Rizeliyim ya. Dedim ki hiç olmazsa hemşerilerimin yanına giderken şöyle Rize'nin keyif çaylarından onlara ikram edeyim” diyerek çay dağıttı.

O anlarda corona virüsünü unutan vatandaşlar izdiham oluşturarak otobüsün üzerinden fırlatılan çayları yakaladı.

Erdoğan’ın 30 Ağustos'tan 1 gün sonraki sosyal mesafesiz mitingine tepki - Resim : 1

“30 AĞUSTOS KUTLAMALARINA İZİN VERİLMEYEN ÜLKEMİZDE BİR GÜN SONRA…”

30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerinin koronavirüs sebebiyle yasaklandığını hatırlatan CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, “Pandemi sebep gösterilerek 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına izin verilmeyen ülkemizde sosyal mesafe kuralları hiçe sayılarak; bir gün sonra 31 Ağustos'ta Giresun'da yapılan AK Parti Genel Başkanının mitingi” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

“AŞIYI MI BULDUK?”

CHP Parti Meclisi Üyesi Deniz Demir, sosyal mesafenin hiçe sayıldığı anların görüntülerini paylaşarak, “Aşıyı mı bulduk?” sorusunu sordu.

“İNŞALLAH SEL FELAKETİNDEN SONRA COVID FELAKETİ OLMAZ”

İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı Aytun Çıray, bir hekim olarak bu görüntüleri vicdani bulmadığını belirterek, “İnşallah Giresun’da sel felâketinden sonra COVID felaketi olmaz” dedi.