Erdoğan'ın avukatından dikkat çeken istifa

Erdoğan'ın avukatından dikkat çeken istifa
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatları, kriptolu telefonlarının usulsüz dinlenmesine ilişkin davada, müşteki eski bakanlar Ali Babacan, Sadullah Ergin ve Beşir Atalay’ın avukatlığından istifa etti.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi, arasında dönemin Başbakanı Erdoğan ve Bakanlar Kurulu üyelerinin olduğu devlet büyüklerinin kriptolu telefonlarının dinlenmesi davasına bakıyordu.

Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın haberine göre; Heyet, Şubat 2018’de 24 sanığa 10 yıl 6 ay ile 63 yıl 9 ay arasında değişen çeşitli miktarlarda hapis cezası verdi. Bu davanın müştekileri arasında Erdoğan’ın yanı sıra eski bakanlar Sadullah Ergin, Ali Babacan ve Beşir Atalay da yer alıyordu.

"AK Parti’den istifa etmeleri üzerine dikkat çeken bir gelişme"

Bu üç bakanın avukatlığını Erdoğan’ın avukatları üstlenmişti. Babacan, Ergin ve Atalay’ın yeni parti kurmak için AK Parti’den istifa etmeleri üzerine dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Erdoğan’ın avukatları Muammer Cemaloğlu ve Burhanettin Sevencan, dosyanın şu an bulunduğu Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 22. Ceza Dairesi’ne dilekçe verdi.

“Mesleki olarak gördüğüm lüzum üzerine katılan vekilliğinden çekiliyorum” denilen dilekçede, istifa kararının eski bakanlara tebliğ edilmesi de istendi.

 
 

Cumhuriyet