Erdoğan'ın eski danışmanından Cumhur İttifakı'nda İmamoğlu çatlağı iddiası

Erdoğan'ın eski danışmanından Cumhur İttifakı'nda İmamoğlu çatlağı iddiası
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski danışmanı gazeteci Akif Beki, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Cumhur İttifakı'nda çatlağa neden olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde basın danışmanı olan Karar gazetesi yazarı Akif Beki, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Kanal İstanbul Projesi ile ilgili hamlelelerinin Cumhur İttifakı'nda tartışmalara neden olduğunu savundu.

Bugünkü köşe yazısında konuyla ilgili durumu kaleme alan Akif Beki, Cumhur İttifakı'nı destekleyen Doğu Perinçek'in Aydınlık gazetesinin, Rusya'nın çıkarlarına ters düştüğü için Kanal İstanbul Projesi ile ilgili konuda hükümete tepki gösterdiğini belirtti.

Akif Beki, şu ifadeleri kullandı:

'AVRASYA DAYANIŞMA BOZULACAK DİYE HOP OTURUP HOP KALKIYORLAR'

“İktidar medyası, karşı çıkan muhalefeti Montrö lobisi olmakla suçlayadursun...En sert itirazlar, en şiddetli uyarılar iktidar bloku içinden geldi. Doğu Perinçek’in Aydınlık gazetesi, Montrö’yü baypas etmenin Amerikan çıkarlarına hizmet edeceği ve Türkiye ile  Rusya’nın çıkarlarına zarar vereceği gerekcesiyle Kanal İstanbul projesini yerden yere vuruyor. Karadeniz’in güvenliğini ABD lehine riske atacak, Rusya ile Türkiye’nin arasını açacak, Avrasya dayanışmasını bozacak diye hop oturup hop kalkıyor Aydınlık."

KATAR DETAYI...

"Komplocu suçlamalar havada uçuşuyor. Güzergahın altından Katar Emiri’nin annesi Şeyha Moza’nın 44 dönüm arazisinin çıkması da tuz biber ekti. Düştük mü yine lobiler savaşının ortasına, ayıklayın bakalım pirincin taşını!"

'İMAMOĞLU'NUN HAMLESİ TUTTU'

"Haksız mıyım şimdi; İmamoğlu tuzak mı açtı, Cumhur İttifakı’nı bölecek bir çatışmayı kasten mi kışkırttı, rantiye bağlantılarının patlayacağını hesap etmiş miydi,  Ankara-Moskova hattını karıştıracağını öngördü de mi nifak soktu diye şüphelenmekte?

Eğer planlıysa siyaseti tuttu, mindere çekerek iktidarı tuzağına düşürmeyi başardı.”

Akif Beki'nin yazısının tamamı için...