''Erdoğan'ın seçim planı'' diyerek açıkladı! Hedefte ekonomi yönetimi var

''Erdoğan'ın seçim planı'' diyerek açıkladı! Hedefte ekonomi yönetimi var
Güncelleme:

Yaklaşan 2023 seçimleri öncesinde kulisler hareketlenmişken, AK Parti'de siyaset yapan eski bir milletvekili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kafasında yeni bir seçim kabinesi olduğunu ve kabine revizyonunda ilk değişikliğin de ekonomi yönetiminde olduğunu öne sürdü.

2023 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine geri sayım sürerken Ankara kulislerinden seçimlere yönelik bilgiler sızmaya devam ediyor.

Halk TV'den gazeteci Can Coşkun'a konuşan ve halen AK Parti'de siyaset yapan bir isim, yaklaşan seçimler öncesi Erdoğan aklındaki planı deşifre etti. Erdoğan'ın planı hakkında konuşan ve adı açıklanmayan kaynak, Erdoğan ve Bahçeli arasındaki son görüşmenin de gündemdeki Suriye operasyonundan ziyade yeni kabine üzerine geçtiğini dile getirdi.

İşte Can Coşkun'un konuya ilişkin köşe yazısı:

Önümüzdeki aylarda Gelecek Partisi'ne katılması neredeyse kesin olmakla birlikte halen AK Parti'de siyaset yapan eski milletvekili şöyle dedi:

"Sayın Erdoğan kafasında yeni kabineyi kurdu. Millet İttifakı'na adayı açıklatıp, değişmiş kabinesiyle seçim ilanı yapmak isteyecek. Bahçeli'ye yaptığı son ziyaret, harekattan ziyade kabine sohbetiydi. İki lider seçim kabinesi kurmakta hemfikir. Sönük bulunan kabinede Sonbahar gelmeden en az üç değişiklik olacak".

Yine aynı isme göre seçim kabinesi, söylem olarak da böyle tanıtılacak. Ayrıca kendisi seçime kadar toplamda en az 5 bakanın değişeceğini söylüyor. Koltuk detayı ise vermiyor.

'Af Talebi' kitabında da konuşan Binali Yıldırım'ın Ulaştırma Bakanlığı kadrolarından bir isme gittim.

Eski milletvekilinin söylediklerini sordum.

"Ben o kadar kapsamlı bir değişiklik duymadım ama vitrin biraz kötü. Birkaç değişim kaçınılmaz yapılır. Sayın Cumhurbaşkanı seçime ayrı kabine kurmayı hep planlar diye biliyoruz. Tabi bir de herkes ekonomi kısmına bakacak. Bu Bakan bey ile gidilemeyeceği son söylemlerinden belli. Bir teknokrat isim davet edilecek. Kabul ettirilebilirse..." yanıtını aldım.

Peki ya Erdoğan'ın "Millet İttifakı adayı" ısrarı?

"Uçuk bir senaryo değil. Pragmatik bir plan. Millet İttifakı'nda adaylık kesinleştikçe birkaç tanıdık sima kabineye girebilir. Pazarlıklar oluyor."

Daha fazlasını alamadım. Birkaç notunu ise "yazmamak kaydıyla" aldığım için kenarda tutuyorum.

Ancak şu kadarını söyleyebilirim.

Siyaset dışından isimleri bakanlık koltuğuna çekme pazarlıkları şimdiden başlamış. Ekonomi yönetimi başat hedef...

Vitrine ikna edilen olur mu?

Sonbahar aylarına daha çok var.

Ötesi sonra...