''Erdoğan'ın sözleri sonrası ölüm tehditleri arttı''

''Erdoğan'ın sözleri sonrası ölüm tehditleri arttı''
Güncelleme:

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, son 10 gün içerisinde hem sosyal medya hem de mektup aracılığıyla ölüm tehditleri almaya başladığını açıkladı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, hem sosyal medya hem de mektup aracılığıyla ölüm tehditleri almaya başladığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tank palet fabrikasının bedelsiz devriyle ilgili iddiaları gündeme getiren Özkoç’u hedef alan açıklamalarının ardından, Özkoç; ölüm tehditleri aldığını duyurmuştu. Sosyal medya üzerinden yüzlerce ölüm tehdidi aldığını kaydeden Özkoç, mektup aracılığıyla da tehditlerin geldiğini kaydetti.

Durumu Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’ya değerlendiren Özkoç, şunları dile getirdi:

“Ölüm tehditlerinin yanı sıra bulunduğum otelde çöp kovamdaki kağıtlara kadar alındığını görüyorum. Cumhurbaşkanı’nın ‘Bu adam şizofren, aslında hapsetmek lazım, tımarhaneye göndermek lazım’ açıklamasından sonra tehditler daha da arttı. Hemen hemen her gün, özellikle şu 10 gün içerisinde daha yoğun bir şekilde tehditler alıyorum. Her türlü ayrıştırıcı dili kullanıyor. Kendisine muhalefet eden herkesi aşağılıyor. O bunları söylerken hiç kimsenin sesi çıkmıyor. Çünkü herkes korkuyor. Peki korkarak nereye varacağız?”

‘BOYUN EĞMEYİZ’

Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı alanını “tarafsız bir şekilde değil, kendisinin serbest alanı olarak kullandığını” kaydeden Özkoç, “Böyle bir şey yok. Bir ülkede özgürlük, demokrasi varsa tehditlere boyun eğerek yaşanmaz. Gördüğüm şudur ki: Artık insanlar tahammülün sonuna geldiler. İnsanlar artık kendilerini yakmaya başladılar. Ailece intihar ediyorlar. 100 binlerce genç, işsizlik içerisinde kıvranıyor. Biz susarak mı yaşayacağız” değerlendirmesinde bulundu.

CHP’li Özkoç, kendisine yönelik tehditlerin artması nedeniyle başvurmak için güvenebileceği bir kurum olmadığına da dikkat çekerek, “Kime başvuracağım? Yaşadığım bu güzel ülkede insanlar herkese, her şeye şüpheyle bakıyor. Bu ülkenin eski Genelkurmay Başkanı doğruyu konuşuyor diye hakkında dava açılıyor. Kim koruyacak bizi” diye konuştu.

Cumhuriyet