Erdoğan'ın uçan sarayı Katar'ın hediyesi çıktı

Erdoğan'ın uçan sarayı Katar'ın hediyesi çıktı
Güncelleme:

Cumhurbaşkanlığı için Katar'dan aldığı iddia edilen uçan sarayın Katar Emiri tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hediye edildiği ortaya çıktı.

Katar Emiri El Sani'nin satılığa çıkardığı, içerisinde özel bir hastane bile bulunan yarım milyar dolarlık süper lüks uçağın Erdoğan için satın alındığı iddia edilmişti. Hükümete yakın Yenişafak gazetesi uçağın Erdoğan'a Katar Emiri tarafından hediye edildiğini öne sürdü.

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, dün Katar Emiri’nin 500 milyon dolarlık uçağı, Ağustos ayında satışa çıkardığını ve satış işlemi için İsviçre’de bir şirkete gönderdiğini, 9 Eylül tarihinde de bu uçağın Türkiye tarafından satın alındığını iddia etmişti. Taşcıer, 11 Eylül günü İsviçre’nin Basel kentinden yola çıkan B747-8 model bir uçağın Türkiye saati ile 12 Eylül 00.19’da Sabiha Gökçen Havalimanına iniş yaptığını tespit ettiklerini de iddia etmişti. Saray'dan konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı ancak AK Parti'ye yakın Yenişafak gazetesi uçağın Katar Emiri tarafından Erdoğan'a hediyeedildiğini iddia etti.

53 ADET ARAP ATI GÖNDERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2015 yılında, Türkiye'ye gelen  Katar Emiri'nin, ülkesine döndükten bir süre sonra kendisine 53 tane Arap atı gönderdiğini açıklamıştı.

Katar'dan Cumhurbaşkanlığı'na uçan saray iddiası gündeme bomba gibi düştüKatar'dan Cumhurbaşkanlığı'na uçan saray iddiası gündeme bomba gibi düştü

 

 

Seçiniz...