''Erken seçime Bahçeli zorunlu kılar''

''Erken seçime Bahçeli zorunlu kılar''
Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, erken seçim tartışmaları devam ederken, kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Kılıçdaroğlu, erken seçime ilişkin Erdoğan ve Bahçeli hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya'nın sorularına yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, kendisi hakkında yapılan "erken seçim istiyor" şeklindeki yorumlara da yanıt verdi. 

Erken seçimi hayata geçirebilecek kişinin AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, Cumhur ittifakı'nın ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye ilişkin de "Erdoğan'ı seçim yapmaya zorunlu kılacak kişi" ifadelerini kullandı.

İşte Kılıçdaroğlu'nun Muharrem Sarıkaya'nın sorularına verdiği yanıtlar:

 Kılıçdaroğlu erken seçim istiyor şeklinde yorumlar yapılıyor; siz ne dersiniz? İstiyor musunuz? Türkiye’de bir erken seçim ihtimali var mı?

Kimsenin erken seçim istediği yok. Kaldı ki, benim veya bir başkasının erken seçim istemesinin bir anlamı da yok. Erken seçimi hayata geçirecek olan Erdoğan. Yani Türkiye’de bir kişi parlamentoya hakim. Türkiye Cumhuriyeti devleti Erdoğan’ın vesayeti altında; o isterse erken seçim olur, istemezse olmaz. Onu erken seçime zorunlu kılacak olan ikinci kişinin adı da (Devlet) Bahçeli. Yani Bahçeli, ‘Kusura bakma sen memleketi felakete sürükledin, ben destek vermekten vazgeçiyorum’ derse, zorunlu olarak erken seçime gidilir.

Onun dışında bir erken seçim yok yani…

Sayın Bahçeli’nin böyle bir tavrını görüyor musunuz?

Hayır yani geçmişte yaptı… Ecevit’e yaptı, diğer dönemlerde de yaptı. Yeri geldi, ‘Ben erken seçim istiyorum’ dedi. Erken seçim oldu.

Muharrem Sarıkaya'nın yazısının tamamı için...