Ertuğrul Özkök'den AK Parti bombası: ''%60 oy alırlar''

Ertuğrul Özkök'den AK Parti bombası: ''%60 oy alırlar''

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök'ten AK Parti iddiası: "Bunları yapsalar % 60 oy alırlar"

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, 20 yıl yaptığı Genel Yayın Yönetmenliği'nden 2009 yılında ayrıldı. Ancak hala medyanın en çok konuşulan, yazdıkları en çok tartışılan isimlerinden biri. Medyanın, her zamankinden daha çok Türkiye'nin gündeminde olduğu şu günlerde, tecrübeli ekran yüzü Hande Aydemir, İnternethaber sitesi adına Hürriyet yazarıyla konuştu.

Özkök, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Hürriyet arasındaki gerilim için "Küs değilim ki barışayım. Erdoğan’a küs olsam bile Cumhurbaşkanına küs olamam. Ülkemin Cumhurbaşkanı o." dedi.

AK PARTİ FABRİKA AYARLARINA DÖNSE OYU % 60 OLUR

"Keşke kabul etse AKP, açsa kapılarını böyle insanlar gelse. AKP de Türkiye’de de herkesin daha rahat oy verebileceği, benim çevremdeki insanlarında rahatlıkla oy verebileceği bir parti olsa….Neticede vatandaş olarak önümüzde 4 tane parti var: AKP, CHP, MHP, HDP. Bunlardan 2 tanesi daha büyük ve merkezi parti. Vatandaş olarak elimde özgürce seçim imkanı olsun isterim. Bundan memnun değilsem, buna vereyim; bu başaramazsa tekrar buna vereyim. Batıda bir sürü insan böyle davranıyor. Seçmen bazen Sosyal Demokrat Parti’ye oy veriyor, bazen Hristiyan Demokrat Partiye. O parti gidip bu parti gelirse hayatını, hayat tarzını tehdit altında hissetmiyor seçmen. Ama maalesef bizimki gibi ilkel demokrasilerde böyle değil. Bir parti gidip diğer bir parti geldiğinde ‘eyvaahhhhhhhhh. Biz ayvayı yedik şimdi… Bizi kim bilir ne yapacaklar!..’ korkusu başlıyor. Muhalif gazete diye susturuyorsun. Normal demokraside bunlar olmaz. Bunların olmaması, insanlara özgürce tercih ve seçilme hakkı verir. AK Parti bu baskıları uygulamasa, normal demokrat bir parti olarak gitse, söylemi daha yumuşak olsa iddia ediyorum bugün oyu yüzde 60’ın üzerindedir."