Eski danışmandan itiraf: Erdoğan'In müdahalesi var

Eski danışmandan itiraf: Erdoğan'In müdahalesi var

Başbakan Davutoğlu’nun eski danışmanı Etyen Mahçupyan: "Davutoğlu’nun listesine Erdoğan müdahale etti"

Etyen Mahçupyan, Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti kongresine müdahale ettiğini ve yaptığı müdahaleyle “ne kadar vazgeçilmez olduğunu” gösterdiğini söyledi. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eski danışmanı Etyen Mahçupyan, CNN Türk’te Şirin Payzın’ın konuğu oldu.

 

Hafta sonu yapılan AK Parti kongresini de değerlendiren Mahçupyan, “Şimdiye kadar doğrudan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın etkisi vardı. Şu anda alana müdahalesi şeklinde yaşandı. Biraz serbest bıraktı AK Parti'yi. Neler olacağını görmek istedi, gördü ama gördüğü şey onun müdahalesini gerektiren bir durum yarattı. O da müdahale etti” diye konuştu.

‘VAZGEÇİLMEZ OLDUĞUNU GÖSTERDİ’

AK Parti'de güçlü bir liderden sonra ilk kez nasıl bir sistemin kurulacağının merak konusu olduğunu söyleyen Mahçupyan, “O partinin bunu nasıl becereceği’ diye bir soru vardı. Orada bir gerilim doğdu parti içerisinde” diye devam etti.

Gerilime Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müdahale ettiğini açıklayan Mahçupyan, “Müdahalesiyle de aslında ne kadar vazgeçilmez olduğunu gösterdi” diye konuştu.

‘DOLAYISIYLA DA MÜDAHALE EDİLDİ’

Payzın’ın “gerilim”in ne olduğunu sorması üzerine Mahçupyan, “Başta Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun verdiği bir MKYK listesi vardı. O liste parti sosyolojisinde bir tepki uyandırdı. Bu, Başbakan’a karşı bir tepki olarak ortaya çıkınca… Tam da seçimlere bir 1,5 ay kalmış ve kongreye tek adayla gitme niyetinde olan bir partide bu bayağı bir problem demek… Dolayısıyla da müdahale edildi” diye konuştu.