Fatih Altaylı, Erdoğan'a karşı çıktı: 'Kalabalıklar her zaman haklı değil'

Fatih Altaylı, Erdoğan'a karşı çıktı: 'Kalabalıklar her zaman haklı değil'
Güncelleme:

Fatih Altaylı, Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Halk buna karşı ise bunu gözden geçirin” diyerek İstanbul Sözleşmesi'nin yeniden ele alınmasını istemesine "Kalabalıklar her zaman haklı değildir" diyerek itiraz etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'halk istiyo' diyerek kadın mücadelesinin kazanımlarının budanmasına itiraz eden Fatih Altaylı, "Halk ne istiyorsa o olur mu?" başlıklı yazısında "Kalabalıklar her zaman haklı değildir" diyerek Erdoğan'a itiraz etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önceki gün başkanlık yaptığı MYK ve il başkanları toplantılarında, kamuoyunda tartışılan İstanbul Sözleşmesi gündeme gelmişti. Kulislerden edinilen bilgilere göre Erdoğan, kurmaylarına, “Çalışıp, gözden geçirin. Halk istiyorsa kaldırın. Halkın talebi kaldırılması yönündeyse, buna göre bir karar verilsin. Halk ne derse o olur” talimatı vermişti.

Erdoğan'ın bu talebine itiraz Habertürk yazarı Fatih Altaylı'dan geldi. Altaylı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "kalabalıklar her zaman haklı değildir" dedi.

Altaylı'nın yazısı şöyle:

Toplumdaki cinsiyet eşitliğini sağlamaya yönelik önemli bir adım olarak görülen İstanbul Sözleşmesi “erkek tarafının” baskıları nedeniyle bir süredir tartışmaya açıldı.
Neymiş efendim, “Ailenin birliğini bozuyormuş”.
Yapma yaaa!
Ailenin birliğini sağlayan şey kadına karşı maddi veya manevi şiddetin sürmesi, kadının ekonomik olarak ezilmesi, kadının erkeğin arkasında durmaktan öte bir işlevi olmaması, kadının hakkının her ortamda yenmesi, kadının aile içinde en değersiz varlık olarak görülmeye devam etmesi ise bırakın bozulmayı, batsın öyle aile birliği.
Aileden anladığınız bu mu sizin!
Erkeğe karşı haksızlıkmış.
Yok öyle bir şey.
İstanbul Sözleşmesi erkek kadın demiyor.
Aile içinde eşitsizliğe ve şiddete karşı çıkıyor.
Ve eğer yıllardır alıştığın haksız üstünlüğü koruyamamak ise haksızlık diye yırtındığın, buna haksızlık denemez.
Ve şimdi “Halk buna karşı ise bunu gözden geçirin” demiş Cumhurbaşkanı Erdoğan.
Hani başkası dese anlarım.
Ya da Erdoğan başka bir konuda böyle bir talimat verse yine anlarım.
Ama gözümüzün önünde yaşadığı son 25 yılında bir gün bile eşini yanından eksik etmemiş, ona değer verdiğini her fırsatta gösteren üstüne üstlük iki kızı olan ve o iki kızına olan sevgisini asla saklamayan birinin böyle bir cümle sarf etmesini anlamam.
Bildiğim, anladığım şudur: Kalabalıklar her zaman haklı değildir.
Halk şiddet istiyor diye şiddet meşrulaştırılamaz!

 

Fatih Altaylı'nın yazısının tamamı için...