Fatih Portakal'dan CHP'ye Fatih Bucak tepkisi

Fatih Portakal'dan CHP'ye Fatih Bucak tepkisi
Güncelleme:

FOX TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal, Şanlıurfa'nın Siverik ilçesinde Mehmet Fatih Bucak'ı aday gösteren CHP yönetimini eleştirdi.

FOX TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal, Bucak aşiretinin lideri Mehmet Fatih Bucak'ın CHP'den aday gösterilmesini sert sözlerle eleştirdi.

"SAVRULMA VE İLKESİZLİK"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, biri büyükşehir olmak üzere belirlenen 16 belediye başkan adayının daha isimlerini açıkladı. Açıklanan isimler arasında Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi için aday gösterilen Bucak Aşireti üyelerinden Mehmet Fatih Bucak da yer aldı.

Geçtiğimiz günlerde ÖDP'li Alper Taş'ı Beyoğlu için aday gösteren CHP'nin Bucak'ı da aday göstermesine Fatih Portakal'dan eleştiri geldi.

Fatih Portakal'dan CHP'ye Fatih Bucak tepkisi - Resim : 1

Portakal Twitter hesabından; "Bir yerde Alper Taş'ı aday göster, başka yerde tehditte sınır tanımayan Mehmet Fatih Bucak'ı... #CHP'de bu nasıl bir savrulma ve ilkesizliktir. Anlatan varsa anlatsın..." açıklamasında bulundu.

ÖZGÜR ÖZEL'DEN PORTAKAL'A CEVAP

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Bucak'ın adaylığını Karaman'daki aday tanıtım toplantısı sırasında bir gazeteciden öğrendiğini ve 'şok' olduğunu söyleyerek, durumu MYK'da gündeme getireceğini söyledi.

Fatih Portakal'dan CHP'ye Fatih Bucak tepkisi - Resim : 2

CHP MYK'nın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na tam yetki vermesi sonrası adaylığı açıklanan Mehmet Fatih Bucak, MHP'den aday adayı olduğu dönemde ''Bir daha Bucak'ın içinde bir tane başka partiyle araba görürsem kendileri bilir, şimdiden kendilerine mezar kazmaya başlasınlar" ifadelerini kullanmıştı.