Fethullah Gülen CIA ajanı mı?

Fethullah Gülen CIA ajanı mı?

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, "Fethullah Gülen CIA ajanı mı" sorusuna yanıt verdi.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Bugün bazı gazetelerde yer alan "Fetullah Gülen'in Amerikan gizli servisi CIA için gönüllü olarak ajanlık yaptığı" iddialarına yönelik bir haberin hatırlatılması ve "Size böyle bir bilgi ulaştı mı" şeklindeki soru üzerine Canikli, şunları söyledi:

"Paralel Devlet Yapılanması olarak bilinen terör örgütünün Türkiye'deki faaliyetlerinin tamamen bertaraf edilmesi ve Türkiye'nin güvenliğine zarar verir olmaktan çıkartılması için çok yoğun çalışmalar yürütülüyor. Elbette hukuk içerisinde, tamamen yasalar çerçevesinde bu çalışma yürütülüyor. Yürütülmeye de devam edecek. Bu tip suçların ispatı kolay şeyler değil. Bu tür iddialar hep gündeme gelebilir, değerlendirilebilir. Hatta ispat etmek de hemen hemen mümkün değil. Sadece bu konu için söylemiyorum. Genel olarak bu tür "ajan, istihbarat" gibi tespitlerin yapılması hemen hemen imkânsızdır. Özellikleri gereği bu tip çalışmalar hep gizli yürütülür. Farklı yöntemler kullanılır. Ama biz bu mücadeleyi kararlılıkla yürütüyoruz. Önemli sonuçlar da elde edilmiş vaziyette. İnşallah diğer terör örgütleri gibi Türkiye'ye tehdit olmaktan çıkartılacak aşamaya kadar bu çalışmamız devam edecek."

280 BİN TON NİTRATLI GÜBRE BLOKE EDİLDİ

Nitratlı gübreye yasak getirildiğine ve şu an stoklardaki 280 bin ton nitratlı gübrenin bloklandığına değinen Canikli, "Bu konu ile ilgili altyapı çalışması da devam ediyor. 2017 Şubat ayına kadar yasak devam edecek. Bundan sonra kullanımı takipli olarak serbest bırakılacak. 280 bin ton satışı yasaklanan gübre var. Ancak bir mağduriyet olması mümkün değil, düşünülemez. O muhafaza ediliyor. Zaten satışların en düşük olduğu dönem. 1,5 milyon ton satıştan 280 bin ton kalmış. Herhangi bir mağduriyet söz konusu değil. İzin verilseydi şubata kadar zaten belki satılamayacaktı" diye konuştu.

İNCİRLİK TALEBİYLE İLGİLİ KARAR VERİLMEDİ

Canikli, "Almanya'nın İncirlik Üssü'nden bir talebi söz konusu. Bu taleple ilgili verilmiş hiçbir karar söz konusu değildir. Talep doğru, onun dışındaki değerlendirmeler spekülasyondan ibarettir" dedi.

TAŞERON İŞÇİLERLE İLGİLİ DÜZENLEMEDE TEKNİK SORUNLAR VAR

Canikli, taşeron işçilere yönelik düzenlemeye ilişkin ise şunları söyledi: "Taşeron çalışmaları devam ediyor. Son derece önemli bir düzenleme. Çok büyük bir problemi çözecek olan düzenleme. Her biri ayrı ayrı problem olan teknik sorunlar var. Onların ortadan kaldırılması gerekiyor. Çok uzun zaman alacağını tahmin etmiyoruz. Verilen sözlere uygun bir şekilde düzenleme yapılacaktır."

Cihan