FETÖ için ikinci hamle

FETÖ için ikinci hamle

Hükümet, FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen'i iade etmeyen ABD için ikinci hamleye hazırlanıyor.

Adalet Bakanı Bozdağ, terörist Gülen’in iadesi için bu ayın sonunda ABD’ye gideceğini ve ABD’li mevkidaşı ile görüşeceğini söyledi. Bozdağ, “Bu kadar sağlam dosyada iade yapılmazsa başka hangi dosyada yapılır” diye sordu

Sabah gazetesinden Tarık Işık'ın haberine göre Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, dün sabah kahvaltıda bir araya geldiği gazetecilere gündeme ilişkin şu mesajları verdi:

TERÖRİST GÜLEN'İN İADESİ:
(Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti sırasında) Fetullah Gülen'in iadesi konusu çok detaylı şekilde konuşuldu. Türkiye- ABD ilişkilerinin için ne kadar belirleyici olacağının altı çok net şekilde çizildi. ABD Adalet Bakanı'ndan randevu talebinde bulundum. Talebimiz olumlu karşıladı, biz de gideceğimiz tarihi ilettik. O tarih kesinleştiği takdirde gideceğiz. Büyük ihtimalle ekimin sonun kadarki süreçte ABD Adalet Bakanı ile görüşeceğiz. FETÖ elebaşısı Gülen'in iadesini görüşmek için ziyarette bulunacağım.

GÜLEN'İN DOSTLUĞUNU TERCİH ETMİŞ OLURLAR:
Gülen'in iadesiyle ilgili resmi iradenin ortaya çıkmasının anlamı 'ABD, Gülen'in dostluğunu, Türkiye'nin dostluğuna karşı seçmiş' demektir. Bunun Türkiye'de çok büyük etkileri olur. Halktaki ABD karşıtlığının artmasına yol açar. FETÖ'nün iade edilmemesi veya orada olması korunduğu algısı uyandırıyor. Halkın ABD'ye saygı ve sevgisini azaltıyor, karşıtlığı körüklüyor. Türkiye- ABD ilişkileri son derece olumsuz etkilenecek.

CEVAP GELMEDİ:
Geçici tutuklama talebini ilettik. Talebimiz 10 Eylül'de ABD yetkililerine ulaştı. Olumlu ya da olumsuz herhangi bir cevap gelmedi. Fetullah Gülen şu an Türkiye'den kaçan ve ABD'de örgüt faaliyetinde bulunan teröristlerle birlikte FETÖ'yü sevk ve idare etmeye devam ediyor. Kaçma arayışında olduğuna dair çok ciddi istihbaratlar geliyor. Kaçmasını önlemek için de bunu yapmak lazım.

DOSYA SAĞLAM:
Fetullah Gülen dosyasındaki bilgi ve belge kadar dünyada kaç ülkede bu kadar sağlam veri yer almıştır. Başka ülkelerin bize ilettiği dosyaları da biliyoruz. Eğer bu kadar sağlam dosyada iade yapılmazsa başka hangi dosyada yapılır. ABD'nin başka ülkelere gönderdiği dosyalardan iade kararı çıkmaması lazım. Adını soyadını yazıp gönderiyorlar."
 

Sabah