''FETÖ taktiği uygulanıyor, sahte delil yarattılar''

''FETÖ taktiği uygulanıyor, sahte delil yarattılar''
Güncelleme:

CHP’li Seyit Torun, “rüşvet” iddiasıyla yargılanan Ceyhan eski Belediye Başkanı Kadir Aydar’a yönelik “delillerin” sahte çıktığını açıkladı. Torun, “FETÖ taktiği uygulanıyor” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “rüşvet” iddiasıyla yargılanan CHP’li eski Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydın’ın davasına ilişkin açıklama yaptı. Aydar hakkında devam eden yargılamanın “skandallar zincirine” dönüştüğünü belirten CHP’li Torun, Kadir Aydar aleyhinde delil olarak sunulan görüşme kayıtlarının yazıya dökülürken değiştirildiğini ve bunun mahkemede ispat edildiğini söyledi.

Torun, “Kadir Aydar’ın aylarca tutuklu kalmasına neden olan tapelerin uydurma olduğu ortaya çıktı. Belediye başkanımıza karşı bu yapılan açık bir FETÖ taktiğidir” diye konuştu.

‘SAHTE DELİL ORTAYA ÇIKTI’

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Torun, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, “Seçilmiş Ceyhan Belediye Başkanımız Kadir Aydar hakkında yaklaşık iki yıl önce başlatılan hukuksuz süreç, gelinen aşamada bir skandallar zincirine dönüşmüştür. Şu ana kadar, hakkındaki iddiaların hiçbiri ispatlanamayan başkanımızın ceza almasını sağlamak için her yola başvurulmuş, işin ucu sahte delil yaratmaya kadar götürülmüştür” dedi.

CHP’li Aydar’ın tutuklu kalmasına neden olan, iki kişi arasındaki telefon görüşmesi kaydının yazıya dökülürken tahrif edildiğinin yargı aşamasında ortaya çıktığını söyleyen Torun sözlerini şöyle sürdürdü: “İki kişi arasında bir borç meselesinin konuşulduğu söz konusu görüşme kaydının başkanımız ile hiçbir bağlantısı olmamasına rağmen, sanki bağlantılıymış gibi gösteren sahte bir delil yaratılmıştır. Başkanımız bu uydurma delil nedeniyle aylarca hapiste kalmıştır. Bu kaydın sahte olduğu mahkeme huzurunda tapelerin dinlenmesi sonucunda belirlenmiş, jandarma kriminal incelemesiyle de gerçek görüşme içeriği ortaya çıkarılmıştır.”

‘FETÖ TAKTİKLERİNE BOYUN EĞMEYECEĞİZ’

Belediye başkanlarına yönelik yapılan durumu “FETÖ taktiği” olarak niteleyen Torun, “Birileri hala FETÖ taktiği ile itibar cellatlığı, iftira ile mahkûmiyet yargılaması yapmak istemektedir” dedi. Torun sözlerini şöyle sürdürdü: “Devlet içinde FETÖ’cü arayanların önce aynaya bakması gerektiği bu davayla bir kez daha ortaya çıkmıştır. Ancak biz bu FETÖ taktiklerine boyun eğmeyeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak başkanımızın yanındayız. Başkanımıza karşı bu zulmü yapanlar, bağımsız ve tarafsız yargı önünde mutlaka hesap verecektir. Davanın sonuna kadar takipçisi olacak ve asla peşini bırakmayacağız.”

NE OLMUŞTU?

31 Mart 2019 seçimlerinde Adana Ceyhan’da belediye başkanı seçilen Kadir Aydar’ın mazbatası bir yıl sonra “sabıka kaydının bulunması” gerekçesiyle yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından iptal edilmişti. Ceyhan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen “rüşvet soruşturması” kapsamında 2020’de çok sayıda kişiyle gözaltına alınan Aydar, altı ayın ardından tahliye edilmiş ve tutuksuz yargılanmaya başlamıştı.