FİRARİ HDP'Lİ VEKİL HAKKARİ'DE YAKALANDI

FİRARİ HDP'Lİ VEKİL HAKKARİ'DE YAKALANDI

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, HDP'li vekil Nihat Akdoğan'ın Hakkari'de yakalandığını açıkladı.

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapıyor.

Kurtulmuş, şu ifadeleri kullandı:

(Fırat Kalkanı Operasyonu) 173 köy DAEŞ'ten temizlenmiştir. Münbiç konusunda kararlılık devam ediyor.

Son günlerde Türkiye'nin sınır bölgesine yapmış olduğu askeri sevkiyat, Türkiye'nin olası tedbirleri çerçevesinde atılmış olan bir adımdır. Onun için Rakka'nın, tamamı Arap olan bir kentin, Arap olmayan unsurlar tarafından ele geçirilmesi ve onlar tarafından yönetilmesinin, herhangi bir şekilde bölge barışına katkıda bulunmayacağını ifade etmek isteriz.

(Diyarbakır’daki bombalı saldırı) Uluslararası bir ajans saldırıyı DAEŞ'e bağladı. Bu işin TAK tarafından yapıldığı açıktır. Daha olayın dumanları tüterken, bombaların dumanları çıkarken, uluslararası bir haber ajansının bu meseleyi PKK'nın üzerinden alıp, PKK'nın yükünü hafifletme yolundaki çabalarını da anlamak mümkün değildir. Aynı şeyi Hurşit Külter olayında da yaşadık. Bir müddet sonra Irak’ta ortaya çıktı.

Münbiç konusundaki kararlılığımız dün itibarıyla Türkiye'yi ziyaret eden ABD Genelkurmay Başkanı'na açıklıkla ifade edilmiş, en baştan verilen sözler gereği, Münbiç'in bir an evvel PYD tarafından tamamıyla boşaltılmasının önemi dikkatle ifade edilmiştir.

(HDP’lilerin tutuklanması) 3 milletvekili firariydi. Nihat Akdoğan Hakkari’de polisler tarafından yakalandı. İki kişi firari durumdadır. Firari milletvekillerinin nerede oldukları ortaya çıktıktan sonra ilgili merciler herhalde harekete geçerler.

thumbs-b-c-9ad0df2c129154c5d358ba0fdae29f3a,qqiojxi8nkosztxmo3eokw.jpg

Tutuklamalar anayasaya uygundur. Hatta yapılan değişiklikle ortaya konulan anayasanın emrinin gereğidir. İlgili mahkemeler bunları yapmıştır. Ne karar verirler, siyasetin, bizim bileceğimiz, karışacağımız bir iş değil. Ortada siyaseten olan herhangi bir şey yoktur. Yakalanma süreci de, tutuklanma süreci ve bundan sonraki süreç de bütünüyle, yüzde 100 hukuki bir süreçtir. Dolayısıyla bu hukuki süreçlere herkesin saygı göstermesini temenni ederiz.

HDP terörle arasına mesafe koymalıydı. Yeni bir seçimi getirecek gelişmenin olmayacağı kanaatindeyim.

(CHP Parti Meclisi'nin bildirisi) Neredeyse ölümün kıyısından dönmüş bir siyasi heyete, başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, 'Bu örgütlerle işbirliği halinde hareket ediyorsunuz' demek, haksızlıkların en büyüğü olsa gerek. Eğer 15 Temmuz akşamı bu hain çete mensupları kendi amaçlarına ulaşmış olsalardı, Cumhurbaşkanımız, belki bizler hayatta olmayacaktık ama Sayın Kılıçdaroğlu ve CHP'li arkadaşlarımız da bilsinler ki onlar da böyle bir bildiriyi yazacak zemini bulamayacaklardı.

Yenikapı ruhu CHP seçmeninde devam ediyor. CHP'ye tavsiyemiz seçmenin görüşünü değerlendirmesidir. Keşke CHP bu metni kaleme almasaydı.