Gezici'nin son anket sonuçları açıklandı

Gezici'nin son anket sonuçları açıklandı
Güncelleme:

Gezici Araştırma Merkezi'nin başkanı Murat Gezici, 24 Haziran'da yapılacak olan çifte seçim için yaptığı son anketi yayınladı.

Gezici Araştırma Merkezi'nin başkanı Murat Gezici Twitter'dan Gezici'nin son seçim anketi sonuçlarını açıkladı.

Seçimlere katılım oranının %90 olacağını belirten Gezici, mesajında "İkinci tur kesin, sayın İnce ikinci turda. İktidar Meclis çoğunluğunu kaybetti. Sandığa katılım yüzde 90’la tarihi rekor kırılacak" ifadelerini kullandı.

Gezici'nin verdiği bilgiye göre araştırma,18 yaş ve üstü seçmen nüfusunu temsil eden, yaklaşık yarısı kadın olmak üzere toplam 1812 katılımcı üzerinden yürütülmüştür. Araştırmanın hata payı güven aralığı sınırları içerisinde +/- 2.5 olarak belirtildi.

Gezici'nin son anketinin sonuçlarına "%2,5'luk yanılma payı" da eklendiğinde 24 Haziran'ı 25 Haziran'a bağlayan gece vatandaşın ekranları karşısında kıyasıya bir yarışa ortak olacağı gerçeği ortaya çıkıyor.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ;

Erdoğan açık ara önde ama oyları %51'i bulamıyor ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kalıyor. Ancak dikkat çeken bir diğer ayrıntı ise seçimlere kendi adaylarıyla giren Millet İttifakı'nın oylarının toplamı %51,7'ye ulaşıyor. Bu da ikinci tur seçimlerinde kıyasıya bir mücadelenin olacağına işaret...Gezici'nin son anket sonuçları açıklandı - Resim : 1

GENEL SEÇİMLER;

Genel seçimlerde ise AK Parti ve MHP'nin kurduğu Cumhur İttifakı toplam %48,9 oy oranıyla açık ara önde. Ancak Millet İttifakı toplam %50,7 oy oranıyla ipi göğüslüyor.

Gezici'nin son anket sonuçları açıklandı - Resim : 2

Gezici'nin anketinden diğer ayrıntılar ise şöyle;

Gezici'nin son anket sonuçları açıklandı - Resim : 3

Gezici'nin son anket sonuçları açıklandı - Resim : 4

Seçiniz...