Gökçek: ''Atatürk bunları sopayla kovalardı''

Gökçek: ''Atatürk bunları sopayla kovalardı''

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, Türkiye'nin yen ibir sol partiye ihtiyacı olduğunu söyledi.

A Haber'de yayınlanan Kadraj programına konuk olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Kılıçdaroğlu'nun mezhepçi siyasetinden arındırılmış yeni bir sol parti lazım" dedi. Gökçek, "Atatürk sağ olsaydı bunların hepsini sopayla kovalardı" diye konuştu.

Gökçek CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu mezhepçilikle suçlarken, Altan Tanrıkulu'nu "HDP yanlısı" olarak eleştirdi. Diğer yandan olası bir yeni sol parti oluşumunun Muharrem İnce liderliğinde olamayacağını da "Muharrem gibi birisi olursa olmaz. İşin doğrusu bu." diyerek ifade etti.

İşte Gökçek'in açıklamalarından dikkat çeken bölümler:

"Hatırlarsanız vatandaşın baskısı öyle arttı ki bunun üzerine. Geldiler İstanbul'da Yenikapı mitingine katıldılar. Yenikapı ruhu doğdu. O milletin baskısıyla oldu. Fakat onun arkasından bir suikast teşebbüsü, bir ABD elçisi geldi ziyaret etti Kılıçdaroğlu'nu, "ne yapıyorsun sen. Girdin bunların potasına. Aklını başına al" dedi. Bir kaç tane de FETÖ'cü tarafından tehdit adam yine fabrika ayarlarına döndü, eskiyi aratır hale geldi.

Malesef CHP bu. Ve bu CHP'yi millet de tasvip etmeyecek. İnanıyorum ki seçimlerde burada da darbe yiyecekler. Artık sola yeni bir parti lazım. Kesinlikle Türkiye'de sola yeni bir parti lazım. Kılıçdaroğlu'nun mezhepçi havasından kurtulmuş, özellikle Tanrıkulu gibi adamların HDP ile içli dışlı, bu tip HDP yanlısı milletvekillerinden arındırılmış yeni bir sol partiye ihtiyaç var. Bu benim Melih Gökçek olarak kesin ve kişisel kanaatim. İnanıyorum ki bir çok CHP'li de bunu düşünüyor."

Gökçek kendisine yöneltilen "Yeni sol parti CHP'nin içinden mi çıkar?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"İçinden çıkar tabi. Kim çıkarsa çıksın derli toplu sloganlarla çıkacak olursa kesinlikle ben tutacağına inanıyorum. Yani başındaki adamın biraz ciddi olmasına bağlı. Yani başındaki adam Muharrem gibi birisi olursa olmaz. İşin doğrusu bu. Akıllı uslu birisinin, derleyip toparlayacak birisinin çıkması lazım. Böyle bir parti çıkacak olursa CHP ilk seçimde kesinlikle barajı aşamaz. Bu yüzde 100. Türkiye artık bir sol partiye gebe. İhtiyaç da var. Atatürk sağ olsaydı bunların hepsini sopayla kovalardı pardiden."