Göktürk 2 uydusu PKK'nın korkulu rüyası olacak !

Göktürk 2 uydusu PKK'nın korkulu rüyası olacak !

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Göktürk 2 uydusunun her 6 saatte bir Kandil'i fotoğrafyalacağını söyledi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Antalya'daki programı kapsamında AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Partililerle bir araya gelen Bakan Işık, 7 Haziran sonrası terör örgütünün başlattığı saldırılarla ilgili olarak, operasyonlar başlayınca neye uğradıklarını şaşırdıklarını söyledi. Terör örgütünün "eskisi gibi olacak" zannettiğini belirten bakan Fikri Işık, "Uçaklar gelecek, dağı taşı bombalayacak, onlar da yukarısı bombalanırken mağaralarında keyif çatacaklar. Ama bu defa hiç öyle olmadı, bu defa Türkiye Cumhuriyeti askeriyle, polisiyle, jandarmasıyla, tüm güvenlik güçleriyle tam bir koordinasyon içerisinde, bunların inlerine girdi" dedi.

'İÇİNDE HAİNİ EN ÇOK OLAN TÜRKİYE SÖZÜNÜN KANITI'

2002 yılına kadar Türkiye'nin malesef kendi lisansıyla ürettiği bir tüfeğe dahi sahip olmadığını ifade eden Bakan Fikri Işık, şöyle konuştu:

"Şimdi son casusluk olayını gördünüz değil mi? Tabi ki sonuçta kimin ne kadar suçlu olduğuna mahkeme karar verecek. Ama ortaya çıkan belge ne, Türkiye'nin tamamen kendi imkanlarıyla geliştirdiği, mühendisliğini tamamen kendi yaptığı, fikri mülkiyet hakları kendisine ait olduğu, dünyanın en iyi tüfeğinin çizimlerini, projelerini ve mühendislik hesaplarını maalesef bu ülkede Makine Kimya'nın başına kadar gelmiş, genel müdürlüğünü yapmış birisi, para karşılığı Amerikalılara starken suçüstü yakalandı. İddia bu. Şimdi bu taraftan şöyle düşünün, eğer dünyanın en büyük devleti Türkiye'nin bir projesini parayla satın almaya kalkıyorsa, bu Türkiye'de bazı şeylerin çok ama çok değiştiğinin en güzel örneğidir. Diğer taraftan da merhum Kamran İnan'ın "içinde haini en çok olan ülke Türkiye'dir" sözünün de kanıtı."

'TERÖRLE MÜCADELE KENDİ TEKNOLOJİSİNİ KULLANIYOR'

Terör örgütüne yönelik operasyonlar başladığında F 16 savaş uçaklarının Kandil'de nokta atışları yaptığını ve ilk iki günde 300'ün üzerinde teröristin etkisiz hale getirildiğini anlatan Işık, "Önceden o kadar vururduk, dağıtırdık, 5-10 tane terörist ölmezdi. Peki ne değişti de şimdi, sayın Cumhurbaşkanımız açıkladı, geçen 23 Temmuz'dan 15 gün öncesine kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 5 bin 395. Peki ne oldu da bu kadar terör örgütüne ağır darbe vuruldu? Olan iki faktör. Birincisi artık Türkiye'de terörle mücadelede çok başlılık yok. Askerimiz, polisimiz, jandarmamız tüm güvenlik güçlerimiz tam bir işbirliği ve koordinasyon içerisinde hareket ediyor. Önceki dönemlerde bunu maalesef Türkiye başaramamıştı. İkincisi, artık Türkiye bu mücadeleyi yaparken kendi geliştirdiği teknolojileri kullanıyor" dedi.

2.5 GÜNDE BİR KANDİL'DEN GEÇEN GÖKTÜRK 2, ALTI SAATTE BİR GEÇECEK

Son operasyonlarda Kandil'de cephaneliğin nokta atışıyla vurulduğunu belirten Bakan Işık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"O cephanelik ki; üzerinde ağaçlar var, yeşillendirilmiş. Nasıl vurdunuz, tesadüfen mi, hayır. Bizim Göktürk 2 uydumuz 2.5 günde bir Kandil'in üzerinden geçiyor. 2.5 gün sonra bir daha geçiyor. Fotoğrafları yazılımla iki fotoğraf arasında ne fark var görüyoruz. Orada bir çukur mu kazılmış, orada bir tümsek mi oluşmuş, orada bir duvar mı yapılmış, bir baraka mı yapılmış, bunu tespit ediyoruz. Bunu tespit ettikten sonra yerel istihbaratla bunun ne olduğunu belirliyoruz. Daha sonra da güdümlü füzelerle orayı nokta atışışla imha ediyoruz. Bütün para kasalarıyla, uyuşturucu depolarını imha ettik. Niye, artık birilerinin yalan yanlış bilgisiyle hareket etmek zorunda değiliz. Kendi bilgimizi toparlayabiliyoruz. Şimdi yeni projemizde artık 2.5 günde bir değil, 6 saatte bir geçeceğiz ve görüntünün çözünürlülüğünü 5 kat daha artırıyoruz. Türkiye Allah'a hamdolsun bu noktaya geldi.

MHP'NİN ALDIĞI TAVRI CHP ALSA

Türkiye'de son dönemde çıkarılan bütün problemlerin arkasında Türkiye'nin kendi kendine yeten, kendi gücüyle ayağa kalkan bir ülke olma konumuna gelmesinin yattığını dile getiren Fikri Işık, "Türkiye başta savunma sanayi olmak üzere her alanda büyük bir atılım içerisinde. Artık terörle mücadelede kendi atak helikopterlerini, kendi akıllı füzelerini, dünyanın en etkili nüfus edici, o mağaraları darmadağın eden bombaları kullanıyoruz, kendimiz üretiyoruz. Türkiye bunları 40 sene önce yapmalıydı" dedi. Işık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"MHP'nin aldığı tavrı CHP alsa, Türkiye'nin işi çok daha kolaylaşır. Terörle mücadele konusundaki tavrın, CHP tabanı tarafından da benimsenmediğinin farkındayız. Parti içinde de ciddi bir eleştiri olduğunu biliyoruz. Antalyalı kabul eder mi, terörist cenazesine giden milletvekilini, Antalya'da CHP'ye oy veren seçmen kabul eder mi, etmez."

KILIÇDAROĞLU'NA FIKRALI GÖNDERME

Toplantıda Bakan Işık, CHP Lideri Kemal Kılçaroğlu'na da bir fıkrayla göndermede bulundu. İş yapan insanın hata yapmamasının mümkün olmadığını bildiğini belirten Bakan Işık, "Adamın biri "valla bugüne kadar tavlada beni hiç kimse yenemedi" demiş. "Herhalde çok büyük bir tavla ustasısın, bu kadar iddialı konuştuğuna göre" demişler. "Hiç oynamadım ki" demiş. Şimdi Kılıçdaroğlu gibi hiç iş yapmazsanız hata yapmazsınız. Elbette çok iş yapan, çok çalışan insanın hata yapmaması da mümkün değil. Ama erdem nedir, aynı hatayı iki defa yapmamak. Bu açıdan birbirimize karşı toleranslı olmalıyız" diye konuştu.