Görevden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan ilk açıklama

Güncelleme:

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, görevden uzaklaştırılmasına ilişkin ''Gasp edilen halk iradesidir'' açıklamasında bulundu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alındı. Konuya ilişkin açıklama yapan Mızraklı,kararın hukuk dışı olduğunu vurgulayarak "Gasp edilen halk iradesidir" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan ve yerine kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, karara tepki gösterdi.

Görevden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan ilk açıklama - Resim : 1

"HUKUK DIŞI DURUM YAŞIYORUZ"
Mızraklı, kendisine görevden uzaklaştırıldığına dair herhangi bir tebligatın ulaşmadığını vurgulayarak, "Saat 6 itibariyle kapılar kırılarak belediyeye girildi. Birazdan belediyeye geçeceğim. Hukuk dışı durum yaşıyoruz. Toplumun demokrasi ve hukuk değerleri doğrultusunda yeni bir evreye girdiğini görüyoruz. Ne anayasa ne seçimleri icra eden bir tutum var" dedi.

"DEMOKRATİK MUHALEFETİ KARŞISINA ALAN BİR TUTUM"
Türkiye kamuoyuna çağrıda bulunan Mızraklı, "Türkiye'de yaşayan herkes; kimse kendini hukuk şemsiyesi altında hissedemez. HDP'li belediyelere geliştirilen bu tutum Türkiye'deki demokrasi değerleri açısından, demokratik muhalefeti karşısına alan bir tutum olarak görmek gerekiyor. Gasp edilen halk iradesidir" diye konuştu.

ADNAN SELÇUK MIZRAKLI KİMDİR ?

Adnan Selçuk Mızraklı, Siverek’te ilkokul öğretmeni bir babayla ev emekçisi bir annenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Üç yaşındayken babasının görevi nedeniyle Siverek’ten Eskişehir’in bir köyüne giderler. Üç yıl iki ayrı köyde görev yaptıktan sonra merkeze yerleşirler. 

İlkokulu bitirdikten sonra İngilizce eğitim verilen Kadıköy Maarif Kolejini kazandı daha sonra Türkiye sıralamasında yüksek bir puanla Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kaydını yaptırdı. Ardından Ankara’da Onkoloji Hastanesi’nde Kulak Burun Boğaz bölümünde çalıştı. 

1990’da iktisatçı Zeynep Mızraklı ile evlendi. Eşinin de desteğiyle girdiği sınavı kazanarak Dicle Üniversitesi Genel Cerrahi departmanına geldi. 2005’te Diyarbakır’da açılan Özel Veni Vidi Hastanesi’nde çalışmaya başladı. 

Adnan Selçuk Mızraklı, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde HDP'den %62 oy oranıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

3 büyükşehir belediye başkanı görevden alındı3 büyükşehir belediye başkanı görevden alındı

3 belediye başkanı neden görevden alındı ? Bakanlık tek tek açıkladı3 belediye başkanı neden görevden alındı ? Bakanlık tek tek açıkladı

 

Seçiniz...