Hakan Fidan Bağdat'a gidiyor !

Hakan Fidan Bağdat'a gidiyor !

Davutoğlu, MİT ve Dışişleri Müsteşarı'nın yarın Bağdat'a gideceğini açıkladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu IKBY Başkanı Mesut Barzani'yi ağırladı. Davutoğlu daha sonra açıklamalarda bulundu ve MİT ile Dışişleri Müsteşarı'nın yarın Bağdat'a gideceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani'yi, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, basına kapalı gerçekleşen kabul, 1 saat 10 dakika sürdü. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani’yi kabulünde ikili ilişkiler ve bölgesel sorunlar ele alındı. Barzani daha sonra daBaşbakan Ahmet Davutoğlu ile biraraya geldi.

ERDOĞAN İLE 70 DAKİKA GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre 1 saat 10 dakika süren kabulde, terörle mücadelenin ve bu konudaki işbirliğinin bölgenin istikrarı açısından da önemli olduğu vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, DAİŞ ve PKK da dahil olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadele hususunda Türkiye’nin kararlılığına değinerek, DAİŞ’le mücadele konusunda Uluslararası Koalisyona sağlanan katkılar üzerinde de durduğu öğrenildi. Tarafların, Türkmenler, Kürtler ve Arapların bölgede uyum ve barış içinde yaşamalarını teşvik için özen gösterilmesinin yanı sıra, Irak’ın huzuru açısından mezhep çatışmasını körükleyici tutumlardan kaçınılması gerektiğine dikkati çektikleri kaydedildi.

BARZANİ DAVUTOĞLU İLE GÖRÜŞTÜ

Başbakan Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde, IKBY Başkanı Barzani ile bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleştirilen kabul, yaklaşık 1,5 saat sürdü. Barzani, öğle saatlerinde geldiği Ankara'da ilk görüşmesini Milli İstihbarat Teşkilatında yapmıştı.

DAVUTOĞLU: MİT VE DIŞİŞLERİ MÜSTEŞARI BAĞDAT'A GİDECEK

Başbakan Davutoğlu Barzani ile görüştükten sonra açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu, MİT ve Dışişleri Müsteşarı'nın yarın Bağdat'a gideceğini açıkladı. Başbakan Davutoğlu, "Irak'taki mevcudiyetimiz bu bölgenin istikrarını temin etmek içindir, DEAŞ'a komşu olmamak için de Erbil'in güçlü olması lazım. Irak'ta her zaman teröre karşı destek vereceğiz. MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu yarın Bağdat'a gidecek" dedi.