Hamza Yerlikaya sahte diplomayı nasıl açıkladı ?

Hamza Yerlikaya sahte diplomayı nasıl açıkladı ?
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, eski AK Partili milletvekili Hamza Yerlikaya "sahte diplomayı" bu sözlerle açıkladı.

AKP Eski Milletvekili Hamza Yerlikaya’nın belgede sahtecilik suçundan yargılandığı davanın kararı ortaya çıkmıştı... Yerlikaya ilk kez konuştu...
  

 


1.1kShares
 581
 473




 
 

20.12.2020 22:07    
 

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, eski AKP milletvekili Hamza Yerlikaya’nın belgede sahtecilik suçundan yargılandığı davanın kararı ortaya çıktı.

Cumhuriyet gazetesinin açıkladığı kararda, “Mevcut delil durumuna göre ancak sanığın sahte olan diplomayı bilerek kullandığı söylenebilir” denildi.

Sahte lise diploması kullandığı ortaya çıkan Hamza Yerlikaya, mahkemenin hükmü ertelemesiyle cezadan kurtulmuş oldu.

Tepkilerin ardından AK Partili Yerlikaya açıklama yaptı.

Yerlikaya sosyal medyadan, CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç’un, “Doktoralı gençlerimiz bile işsizlikten evde otururken, lise diplomasının sahte olduğu mahkeme kararıyla tespit edilen Sarayzade Hamza Yerlikaya devletten 4 maaş almaya devam ediyor...” ifadelerine yanıt verdi.

Yerlikaya paylaşımında, “CHP’deki taciz ve tecavüz olaylarının üzerini kapatmak için her gün farklı bir yalana sarılarak iftira ve yalan kampanyası düzenliyorsunuz. Kaset kumpası mimarları!! Bu yazdıklarını ispat et edemezsen adisin, alcaksın, müfterisin, bilesin. Hodri meydan” dedi.

Yerlikaya devamında ise “Tasması kimin elinde olduğu belli olmayan @enginozkoc ! Şimdi iyi dinle; eğer benim diplomasız olduğumu ve 4 maaş aldığımı ispat edersen ben herkesten özür dileyip siyaseti bırakıyorum. Aksi durumda sen ne yapacaksın? İspat edemzsen milletvekilliğinden istifa edecekmisin. Hodri meydan” ifadelerini paylaştı.

Hamza Yerlikaya hakkında suç duyurusu!                                     Hamza Yerlikaya hakkında suç duyurusu!