Haydar Baş: ''Fatih Ayasofya’yı Cami Yaptı, Bunlar 60 Bin Kilise Açtı''

Haydar Baş: ''Fatih Ayasofya’yı Cami Yaptı, Bunlar 60 Bin Kilise Açtı''

BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, AK Parti'nin fetih kutlamalarını eleştirerek, "Bu iktidar 60 bin kilise ev açtı. Yahu bu ülkede 60 bin tane Hristiyan yok" dedi.

BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, AK Parti'nin fetih kutlamalarını eleştirerek, "Fatih Sultan Mehmet, İstanbul'u fethettikten sonra Ayasofya'yı camiye çevirdi. Bu iktidar 60 bin kilise ev açtı. Yahu bu ülkede 60 bin tane Hristiyan yok" dedi.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, Meltem TV'de katıldığı "Seçime Doğru" programında AK Parti'nin Fetih kutlamasını değerlendirdi. Fatih Sultan Mehmet Han'ın İstanbul'u fethettikten sonraki ilk işinin Ayasofya'yı camiye çevirmek olduğunu ifade eden Haydar Baş, "Bu iktidar 60 bin kilise ev açtı. Yahu bu ülkede 60 bin tane Hristiyan yok. Sen bu kiliseleri kime açıyorsun. Halbuki Fatih cennet mekan İstanbul'u fethettiği zaman en büyük fetih alameti olarak Ayasofya'yı camiye çevirmiştir. Şimdi bunlar kilise açarak ne demek istiyorlar. Acaba "Fatih İstanbul'u fethetti ama yanlış bir icraatta mı bulundu" demek istiyorlar, "fetih kiliseleri açmakla olur" bunu mu demek istiyorlar?" diye konuştu.

"HER ŞEYİ SATTILAR ŞİMDİ SÖZDE FATİH ROLÜNE GİRİYORLAR"

Milli kurumların yabancılara verildiğini iddia eden Haydar Baş, "Fatih İstanbul'u fethettiği zaman topraklar Türk milletinin hakimiyetine geçti. Bütün kurum ve kuruluşlar Türklere ait oldu. Bize ait olan bu kurumlar bu iktidar döneminde maalesef ecnebiye peşkeş çekildi. Bu nasıl fetih kutlamasıdır, bu nasıl 3'üncü Kuvva-i Milliye Harekatıdır" ifadelerini kullandı. AK Parti döneminde çıkartılan 3 kanuna dikkat çeken Haydar Baş, şunları söyledi:

"18 Ocak 2007'de çıkan Türk Petrol Kanunu. Bu kanun ile birlikte milli petrollerimizi tamamen ecnebilere peşkeş çektiler. Bir sürü ecnebi petrol şirketi ülkemizde petrol çıkarıyor ve bizim bunlardan istifade etme hak ve yetkisine sahip değiliz. Fethedilmiş Türkiye'de petroller elimizden gitti. 5 Haziran 2003'te doğrudan yabancı yatırımcılar için çıkan kanun. Bu kanunla bütün yabancı yatırımcıları Türkiye'de hak sahibi yaparak şirket kurmalarına, ticaret yapmalarına bu kanunla beraber imkan tanıdılar. 3- 26 Mayıs 2004'te çıkan Maden Kanunu. 2004 yılından bu yana onlarca ecnebi şirketi Türkiye'deki madenlerimizi alıp memleketlerine götürüyorlar. Bunun işlemesini bile Türkiye'de yapmıyorlar. Madenler gitti, topraklar gitti, şirketler gitti, bankalar gitti yahu nasıl bir fetih kutlamasıdır. Bu nasıl bir Kuvva-i Milliye harekatıdır."

Kaynak: İHA