Haydar Baş başkanlık sistemini eleştirdi

Haydar Baş başkanlık sistemini eleştirdi

Haydar Baş: “Başkanlık sistemi motorla giden kayığın küreğe geçmesi gibidir"

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş 7 Haziran seçim sürecini değerlendirdi.

"Bu seçimde vereceğimiz karar ya var olmamızı sağlayacak ya da farkında olmadan yok olmamıza neden olacak sonuçları ortaya çıkaracaktır" diyen Haydar Baş, "Onun için 7 Haziran seçimleri için sandık başına giderken Bağımsız Türkiye Partisi'nin söylediklerini mutlaka hatırınıza getirin ve Bağımsız Türkiye Partisi'nin ambleminin altına evet diyerek onu iktidara taşıyın. Aksi takdirde ülkemizin sonu hüsrandır" ifadelerini kullandı.

"BAŞKANLIK SİSTEMİ MOTORLA GİDEN KAYIĞIN KÜREĞE GEÇMESİ GİBİDİR"

Başkanlık sisteminin Türkiye'nin bölünmesi anlamına geldiğini ifade eden Haydar Baş üniter yapının terki ile ilgili, "Bu motorla giden kayığın ben kürek ile gideceğim demesine benzer" dedi.

Haydar Baş şu ifadeleri kullandı: "Anadolu'da bulunan 36 etnik grup Hacı Bektaş-i Veli hazretlerinin eliyle İslam olmuştur ve Müslüman Türk kimliğine bürünmüştür, bir millet olmuştur. Biz işte bu mozaikle meydana gelen bir bütünüz. Türklük kavramı bir medeniyettir, bir kültürdür, bir maneviyattır. Türk budur. Şimdi bu mozaiği dağıtıp üniter yapımızı yok etmeye çalışıyorlar. Bunlara kesinlikle müsaade etmeyin. Eğer üniter yapımız bozulur ise o zaman herkes imtiyaz arama peşine düşer. Huzur içinde yaşayan milletimiz bir anda yok olmakla karşı karşıya gelir. Onun için üniter yapımızı mutlaka devam ettirmek mecburiyetindeyiz. Başkanlık sistemi bu birliği, mozaiği dağıtmak onu federasyona sürüklemek demektir ki bu zerre kadar milletimizin faydasına değildir. Devletlerin asıl gayesi üniter yapıya kavuşmaktır. Şimdi bize ne oluyoruz ki vardığımız bu sonucu elimizin tersiyle atıyoruz. Bu motorla giden kayığın ben kürek ile gideceğim demesine benzer. Onun için buna hep birlikte hayır demeliyiz. Ülkemizin bölünmesine ancak bu şekilde engel oluruz."

"Türkiye'yi kesinlikle böldürmeyeceğiz. Sivil - asker, devlet- millet birliği şarttır" diyen Haydar Baş, "Biz Türk milleti olarak bir merkezi otoritenin etrafında biraya geldik. Bu otoritenin, merkezin adı Mustafa Kemal'dir. Senelerce bu merkezi yıkmak için iftiralar yapıldı, dedikodular ortaya atıldı. İngiliz ve Yunan istihbaratlarının uydurdukları gerçekmiş gibi milletimize aktarıldı. Türkiye'nin merkezi bu ülkeyi kuran Atatürk'tür. Atatürk'e söylenmedik söz kalmadı" dedi.

"KREDİ KARTI BORCUNDA FAİZLER SİLİNECEK"

Milli Ekonomi Modeli kaynaklı projelerini de anlatan Haydar Baş, kredi kartı borçlarında faiz kısmını vatandaşın sırtından alacaklarını söyledi. BTP lideri Baş, "Kredi kartları borcu insanımızın başının belası oldu. Bu borç 360 milyar TL seviyesine çıkmış. Vatandaşımızın bunu ödemesi gerçekten zor. Allah nasip ederse BTP iktidarında borç ile faizle ayrılacak. Örneğin 10 bin liranın 50 bin lira faiz borcu var. Vatandaş ana borç olan 10 bin lirayı ödeyecek, 50 bin lira olan faiz borcu da silinecek. Bu sorun devlet ile banka arasında yapılacak anlaşma ile çözülecek. Vatandaş faiz dışında kalan ana borcu da imkanları doğrultusunda yeniden yapılandırarak ödeyecek. Vatandaşlarımıza her türlü imkanı sağlayacağız. Onun için el ele vereceğiz ve inşallah bu zaferi hep birlikte elde edeceğiz" diye konuştu.

Etiketler haydar baş btp