Haydar Baş: Mazot bedava olacak!

Haydar Baş: Mazot bedava olacak!

Bağımsız Türkiye Partisi lideri Prof. Dr. Haydar Baş: “Çiftçiye tohum, gübre, elektrik, mazot 5 yıl bedava olacak”

Bağımsız Türkiye Partisi ( BTP) Genel Başkanı Prof.Dr. Haydar Baş çiftçilerle biraya geldi. Silvri'de Sayalar Köyünü ziyaret eden BTP lideri parti programı haline getirdikleri Milli Ekonomi Modeli'nde yer alan tarım projelerini anlattı.

"5 yıl gübreniz, tohumunuz, elektriğiniz ve mazotunuz bedava olacak." diyen Haydar Baş şöyle devam etti, "5 yıl sonra ise bunlar maliyet fiyatına verilecek. Bunların devlete maliyeti neyse ise siz de o fiyattan alacaksınız.Tarım ve hayvancılık yapan kardeşlerimin tamamını bir tek kuruş almadan sigortalı yapacağız. Yetmedi ürününüzü de sigortalı yapacağız. Yani devlet çifçisini garanti altına alacak."

"Tarım stratejik bir sahadır!"

"Arkadaşlar bir milletin tarımı varsa o millet millettir." diyen Haydar Baş, "Karnı aç olan cephede silahını kullanamaz. Ne kadar güçlü asker olursa olsun. Elinde dünyanın en mükemmel silahı olsun karnı aç oldumu hiçbirşey yapamaz. Onun için tarım ürünleri stratejik ürünlerdir. Bu desteklemede devletin menfaatı var, sizin menfaatınız var." ifadelerini kullandı.

"AB'ye Türk tarımını bitirme sözü verdiler"

Haydar Baş konuşmasında AK Parti'nin tarım politikasını de eleştirdi. Hükümetin Türk tarımını bitirmek ve Türkiye'yi AB ülkelerinin pazarı haline getirmek üzere söz verdiğini ifade eden BTP lideri şunları söyledi, "Bizim söylediklerimizi onlar bilmezler. Bilseler de yapamazlar. Onları oraya getiren irade kulaklarından tutar ve milletine değil bana hizmet edeceksin der. Size hizmeti kabul etmiyorlar.

Kıymetli halkım, sakın bu adamlara oy vermeyin. Niye? Bunlar AB'ye tarım nüfusunu düşürme sözü verdi. Senin ürettiğin ürün 10 kuruşa mal olacak, 5 kuruşa senden almaya kalkacak. Sen ürününü satamayınca ya elinde çürüyecek, ya da zararına satacaksın. Üretmek için kredi alacaksın yine zarar edeceksin, borçlanacaksın. Bu sefer ne olacak? Paran olmadığı için yerini, arazini satacaksın ve köyünü terk edeceksin. Sakın böyle bir işe kalkışmayın."

"Sizin vazifeniz sadece üretmek olacak"

Haydar Baş sözlerini şu şekilde tamamladı, "Tekrar ediyorum; tohum, gübre, elektrik, mazot 5 yıl bedava olacak. Yine bir kuruş ödeme yapmadan hem kendiniz hem ürününüz sigortalı olacak. Sizin tek vazifeniz üretmek olacak. Çiftçinin ürününe pazar bulmak devletin vazifesi olacak."