Hazır mısın Türkiye ? Bakan referandum tarihini açıkladı !

Hazır mısın Türkiye ? Bakan referandum tarihini açıkladı !

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Anayasa değişikliği teklifi ile ilgili açıklamalarda bulundu

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "(Seçim ya da siyasi yarışın  yapılacağı makam) Bundan sonra partili cumhurbaşkanlığı için yapılacak, partili  olmazsa olmaz, partili olması şartı düşünüyoruz."

"(Anayasa değişikliği teklifi)  Başbakanımız, Sayın Devlet Bahçeli ile görüştü. Neticede teklif kendilerine  verildi. Onlar da inceledikten sonra yüce Meclis'e sevk edilecek. Oylanacak.  Muhtemelen 330'un üzerinde oy alacağımızı tahmin ediyoruz. Diğer partilerden de  buna katılacaklar var, benim bildiğim kadarıyla. Dolayısıyla millete gidecek.  Belki önümüzdeki bahar aylarında bir referandumla neticelenebilir diye  düşünüyorum."

"(AK Parti'nin anayasa değişikliği  teklifi) CHP’nin tavrı yanlıştır. En azından nezaketen bugün 'Şu hususları şöyle  şöyle değiştirsek' dese biz her şeye açığız. Maksadımız ülke için en iyi  anayasayı yapmak, gayemiz bu. Buyrun gelsinler, açık her şey. CHP içindeki bazı  vatanını, milletini seven vekillerin de bu konuda destek vereceklerine  inanıyorum.
 
Yeni sistemde başbakanlık  olmayacak. Genelde cumhurbaşkanı ve yanında muhtemelen, Amerika'da başkan  yardımcısı var, bizde belki birden fazla cumhurbaşkanı yardımcısı olabilir.  Bakanlar dışarıdan gelecek. Parlamento, vekiller kanunları hazırlayacak. Yasama  ayrı yürütme ayrı bir şekilde sistem yürüyecek"
 
"(FETÖ ile irtibatlı personelin  görevden alınması) Haksızlık olmasın diye 7 kişilik bir komisyon var, inceliyor,  teftiş ediyor, bütün bilgileri ele alıyor. Dün gece geç saate kadar ben de teker  teker üzerinden geçtim ki bir haksızlık olmasın diye ama yüzde 100 emin olduğumuz  aşağı yukarı 58 kişiyi uzaklaştırmak için bugün Başbakanlığa bildirdik."