HDP 6 ilde miting düzenleyecek

HDP 6 ilde miting düzenleyecek
Güncelleme:

HDP; eylül ve Ekim aylarında 6 ilde miting, 6 ilde çalıştay ve sempozyum, 13 ilde halk şölenleri, 17 il ve ilçesinde ise bölge gezileri düzenleyecek.

HDP Genel Merkezi’nden bütün il ve ilçe yönetimine gönderilen genelgede, Vicdan ve Adalet nöbetleriyle başlayan eylem sürecinin ikinci aşamasına ilişkin takvim yer aldı.

Genelgede, Anayasa Mahkemesi’nin tutuklu milletvekilleriyle ilgili kendi içtihatını hayata geçirmesini engelleyen Erdoğan rejimine karşı HDP’nin mücadelesini sürdüreceği belirtildi. Genelgede, HDP’nin önümüzdeki süreçte yapacağı miting programına ilişkin bilgiler de yer aldı. Buna göre HDP 10 Eylül’de İstanbul, 17 Eylül’de Diyarbakır, 20 Eylül’de Van, 24 Eylül’de Adana, 30 Eylül’de Mersin, 14 Ekim’de ise İzmir’de olmak üzere toplam 6 miting yapılacak. Mitinglere güçlü bir katılım sağlanması için gerekli çalışmaların yapılması istenilen genelgede, ayrıca Vicdan ve Adalet nöbetleri sonrası nöbetlere katılanlarla buluşma programları da yer verildi.

Bu kapsamda da 30 Eylül’de İzmir’de, 1 Ekim’de ise İstanbul’da buluşmalar gerçekleştirilecek. Buluşmalarda nöbeti ziyarete gelen siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, emek meslek örgütleri, sendikalar, dernekler, basın yayın kuruluşları, gazeteciler, yazarlar, sanatçılar ile “herkes için adelet” sloganıyla etkinlikler yapılacak. Planlamaya göre 7 Ekim’de Antalya’da, 8 Ekim’de Bursa’da, 14 Ekim’de Adana’da, 15 Ekim’de ise Kocaeli’nde kent sempozyumları düzenlenecek. Öte yandan eylül ayı içerisinde iki farklı kentte çalıştay düzenlenmesi de planlandı.

Bu kapsamda 16-17 Eylül tarihleri arasında Tunceli’de Ekoloji ve Ekonomi Çalıştayı, 24 Eylül’de ise İstanbul’da Emek Çalıştayı gerçekleştirilecek. HDP’nin miting, sempozyum ve çalıştayların yanı sıra 12 merkezde halk şöleni yapılmasına ilişkin planlaması da bulunuyor. Buna göre 1 Ekim’de Ankara’da ve Adıyaman’da, 7 Ekim’de Malatya’da, 8 Ekim’de Gaziantep’te, 14 Ekim’de Hatay’da ve Manisa’da, 15 Ekim’de Muğla’da, 21 Ekim’de Trakya’da ve Aydın’da, 22 Ekim’de Denizli’de ve Bursa’da, 28 Ekim’de Kocaeli’de ve 29 Ekim’de Antalya’da halk şölenleri yapılacak. Genelgede, ekim ayı boyunca yapılacak bölge gezilerine ilişkin takvim de yer aldı.

2-6 Ekim tarihleri arasında Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı ve Erzurum; 5-6 Ekim tarihleri arasında Mardin ve Şırnak; 7-8 Ekim tarihleri arasında Hakkâri ve ilçeleri, Tunceli, Elazığ ve Erzincan; 14-15 Ekim tarihleri arasında Bitlis, Muş ve Bingöl; 21 ve 22 Ekim tarihleri arasında Siirt, Batman, Urfa ve ilçelerinde bölge gezileri düzenlenecek. Genelgede tüm il örgütlerinin kongre takvimlerini söz konusu program ile uyumlu hale getirmelerinin büyük önem taşıdığı belirtildi.