Hdp Bingöl Milletvekili Özsoy:

Hdp Bingöl Milletvekili Özsoy:

"Özgür düşüncenin üretilmesi ve dolaşıma sokulması gereken yerlerde biz şu anda artık mafyavari birtakım saldırılar olduğunu görüyoruz"

TBMM (AA) - HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, Hacettepe Üniversitesindeki gerginlikle ilgili, "Özgür düşüncenin üretilmesi ve dolaşıma sokulması gereken yerlerde biz şu anda artık mafyavari bir takım saldırılar olduğunu görüyoruz." dedi.

Özsoy, TBMM'de, Hacettepe Üniversitesinden bazı öğrencilerle birlikte düzenlediği basın toplantısında, üniversitede ciddi sıkıntıların olduğunu gözlemlediklerini ifade ederek, "Doğrusu sadece Hacettepe'yle ilgili bir durum olmadığını düşünüyoruz. Toplum genel anlamda bir baskı cenderesine alınmak isteniyor." görüşünü savundu.

Üniversitelerin ciddi sıkıntılar yaşadığını ileri süren Özsoy, "Özgür düşüncenin üretilmesi ve dolaşıma sokulması gereken yerlerde biz şu anda artık mafyavari bir takım saldırılar olduğunu görüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Okulun dışından veya başka üniversitelerden gelerek, üniversite öğrencilerine saldırıda bulunulduğunu iddia eden Özsoy, "Ülkenin Cumhurbaşkanının anayasayı tanımadığı, kamu yöneticilerini mevzuatın dışına çıkmaya davet ettiği bir yerde bazı mafya babaları, akademisyenlerin kanlarıyla banyo yapmaktan bile bahsedebildiler. Binlerce akademisyen şu an idari ve hukuki soruşturmalarla boğuşmak zorunda kalıyor." diye konuştu.

Özsoy, "Hacettepe Üniversitesindeki öğrencilerden herhangi birinin başına bir şey gelirse bundan tabi ki rektörlük, oranın güvenliğiyle ilgili, sorumlu olan insanlar, bu insanların hayatlarından da birinci derece sorumludur." ifadesini kullandı.

Hişyar Özsoy, üniversite yönetimini ve öğrencilerin güvenliğinden sorumlu olanları göreve çağırdıklarını belirterek, olay çıkartan kişilerin üniversiteden uzaklaştırılması gerektiğini söyledi.