HDP ittifak kararını verdi! Sancar açıkladı: ''Seçimlere Yeşil Sol Parti ile gireceğiz''

Güncelleme:

Dün seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacağını açıklayan HDP'nin 14 Mayıs seçimlerine Yeşil Sol Parti ile birlikte gireceği açıklandı. HDP'nin eş genel başkanı Mithat Sancar katıldığı canlı yayında tek listede mutabakat sağlandığını da belirtti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar,  Halk TV canlı yayınında "Liderler Masası" programının konuğu oldu.

Tarihin en kritik seçimine girildiğini söyleyen Sancar, "Seçim süreci çok mühim. Bu iktidar değiştiğinde demokratik dönüşüm yakalanabilmesi için biz ittifaklarımızla en büyük güvence olduğumuza inanıyoruz. Böyle bir güçten yoksun bırakma hakkımız, şansımız yok.  Yeşil Sol Parti'yle seçime gireceğiz. Yeşil Sol Parti bizim bileşenlerimizdendir. Hızla örgütlenmesini tamamladı. Yeşil Sol Parti'yi engelleselerdi başka seçenekler çıkaracaktık" diye konuştu.

Sancar, HDP ve Yeşil Sol Parti'nin logolarına ilişkin şunları söyledi: "Yeşil Sol Parti ve HDP logolarının benzeştiği bir logo tasarlamıştık. Açıkçası kafa karışıklığına yol açamamak için bu logonun benzeşmesi konusunda bir kaygımız da yok. İttifak bileşenlerimiz kendi amblemleri ile gireceklerini yeniden söyledikleri için biz ısrar etmedik. MYK kararımızı sunduğumuzda arkadaşlar düşünme süresi istediler. Sonra kendileri kararlarını değiştirmek istemediklerini söylediklerine biz de tek liste kararımızı esnettik."