HDP yine Erdoğan'ın karşılamayacak

HDP yine Erdoğan'ın karşılamayacak

Bugün yapılacak olan TBMM'nin açılış töreninde HDP yine Cumhurbaşkanı Erdoğan için ayağa kalkmayacak.

TBMM’nin bugün yapılacak 26. dönem ikinci yasama yılı açılış töreninde muhalefetin tavrı merak ediliyor. CHP Erdoğan'ı saygıyla karşılayacağız açıklamasını yapmasına rağmen HDP'nin yine devlet ahlağına aykırı davranarak Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis'e girdiğinde ayağa kalkmayacağı öğrenildi.

HDP, dün parti grubunu toplayarak törene ilişkin tavrını netleştirdi. Alınan karara göreHDP'liler, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın salona girişinde ayağa kalkmaması ve alkışlamaması bekleniyor.

CHP'nin tavrını ise geçtiğimiz günlerde Grup Başkanvekili Levent Gök açıklamıştı. Gök, Meclis'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı saygı ile karşılayacaklarını söylemişti.

CHP'lilerin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın salona gelişinde ayağa kalkması, çıkışta ise kalkmaması bekleniyor. Ancak bazı CHP'lilerin Erdoğan'ın gelişinde de ayağa kalkmayabileceği belirtiliyor.

Meclis'in geçen yıl yasama yılı açılış töreninde, bazı CHP'liler ayağı kalkmayarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepkilerini ortaya koyarken, HDP Grubu ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuştuğu sırada Genel Kurul salonunu terk etmişti.

AK PARTİ'DEN İLK AÇIKLAMA

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, CNN Türk canlı yayınında yaptığı açıklamada, "Erdoğan'ın ne gelişinde ne gidişinde özel bir saygı beklenmesin bizden" demişti.

Sancar'a yanıt AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Naci Bostancı'dan geldi. CNN Türk canlı yayınında konuşan Bostancı, "Eğer siz bu saygıyı göstermezseniz bu millete sevimsiz gözükürsünüz" dedi.